Haberler

    Yeni Cezaevi İki Ayda Doldu

    Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak gazetecilere yaptığı açıklamada, Yuntdağı Çınarlıkuyu'daki F Tipi Kapalı Cezaevi'nin 900 ve T Tipi Açık Cezaevi'nin 224 kişilik kapasitesinin 2 ay içinde dolduğunu ancak hükümlü gelişinin devam ettiğini söyledi.

    Başsavcı, 50 ile 100 arasında daha hükümlünün gelmesini beklediklerini ifade etti.

    Çınarlıkuyu mevkisinde cezaevlerinin bulunduğu bölgede 2 yeni cezaevinin daha yapılmasının planlandığını açıklayan Kavak, "Şu anda proje aşamasında, muhtemelen seneye T Tipi cezaevlerinin temeli atılır" dedi.

    "Cezaevlerinin doluluk oranı fazla"

    Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak [Fotoğraf: AA]

    Cezaevlerinin kapasitesinin üzerinde hükümlü barındırdığını vurgulayan Kavak, " Türkiye'de cezaevlerinde doluluk oranı fazla. Şu anda bildiğim kadarı ile tüm Türkiye'deki cezaevleri mevcudu yaklaşık 151 bin küsur. Bu da mevcut kapasitenin de çok üzerinde bir rakam. Haliyle bizim cezaevlerimiz de, kapasitenin üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırmaya devam ediyor" dedi.

    Kapalı cezaevlerinin yanında genelde açık cezaevlerinin olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kavak, bunun nedeninin kapalı cezaevlerinin yemek ve temizlik gibi ihtiyaçlarının açık cezaevi tarafından karşılanması olduğunu söyledi.

    Kavak, açık cezaevindeki hükümlülerin yaptıkları iş karşılığı belirli bir ücret aldığını belirtti, "Bu onlar için çalışma alışkanlığı oluşturuyor. Bizim asıl istediğimiz budur. Hükümlülerin topluma kazandırılması anlamında çalışmanın ve üretmenin keyfine varıyor. Bunun karşılığında da cüzi bir ücret alıyor. Artı olarak toplumun içerisinde akşama kadar bulunuyorlar, sosyalleşiyorlar. Bunun da bir avantajı var. Belli bir kurallar içinde bu işleri yaptıklarından dolayı kurallara uydukları için kendilerini disipline etme anlamında da olumlu etkisi oluyor" diye konuştu.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Türkiye Kavak Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title