Haberler

Yeni Başkan Makam Odasının Kapısını Söktü

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 30 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen CHP’li İsmail Işık, seçim vaadi olan ‘Kapım herkese açık olacak’ sözünü yerine getirerek makam odasının kapısını söktü.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 30 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li İsmail Işık, seçim vaadi olan 'Kapım herkese açık olacak' sözünü yerine getirerek makam odasının kapısını söktü.

30 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden Biga Belediye Başkanı seçilen İsmail Işık, Çanakkale CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, eski Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Biga CHP İlçe Başkanı Ekrem Pala, il genel ve belediye meclisi üyeleri ve bir grup seçmeni ile birlikte belediye binasına geldi.

Devir teslim töreninde konuşan eski başkan Mehmet Özkan, "Seçim sonuçlarının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün, 10 yıldır taşımakta olduğumuz emaneti yeni sahibine teslim devrediyoruz. Hem seçim meydanlarından söyledim, hem bugün söylüyorum. Biga Yeni katılım alanlarıyla birlikte yoğun emek çalışmaya gerektirecek bir yerel yönetim potansiyeli taşıyor. Bugünden itibaren burada gerçekten yoğun ve büyük sorumluluk üstlenilmiş olunuyor. Ben şahsen 10 yıldan beri hiç soluk almadan burada bu emanetin hakkını vermek için çalıştım. İyi şartlarda bir belediye devrediyoruz. Biga belediyesinin sahip olduğu ekonomik potansiyeli ve kurumsal yapısı itibari ile üstesinden gelemeyeceği hiç bir sorun yok" dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Bugün burada yapmış olduğumuz devir teslim töreninde bana verilen emanetleri ve görevi teslim alıyorum. Biga için hayırlısı olsun diyorum. 5 yıl önce 700 küsurlu oyla ile kaybettim, bu dönemde 700 küsur oy ile kazandık. 5 yıl boyunca arkadaşlarımızla çalıştık boş durmadık. İnşallah Biga'da yapacağımız başarılı çalışmalar sonunda ben de bu emanetleri benden sonraki arkadaşıma gönül rahatlığıyla teslim ederim. On yıl boyunca başarılı hizmetlerle ilimize hizmet veren Mehmet Özkan arkadaşımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinde göstermiş olduğumuz başarı Allah'ın izni halkımızın teveccühü ile gerçekleşmiştir. Bundan sonraki görevimizi en güzel şekilde yapacağımızdan halkımızın kuşkusu olmasın" dedi.

Devir teslim töreninin ardından ise çiçeği burnunda Belediye Başkanı İsmail Işık, ilk iş olarak makam odasının kapısını söktü. Başkan Işık, "Benim kapım herkese açık olacak. Hiç kimsenin içeri girmeme gibi sorunu olmayacak. Seçim sürecinde bunun sözünü vermiştim. Artık Biga'da yerinde belediyecilik anlayışı olacak. Kapımız herkese açıktır. Bu yüzden bugün kapıyı sökerek siz değerli Biga halkıma vermiş olduğum sözü yerine getiriyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Işık Çanakkale Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title