Haberler

Yeni Başkan Gülpınar'dan 'Kesintiler Kalkacak' Müjdesi

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yeni Başkanı Cafer Gülpınar, göreve müjdeyle başladı.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin yeni Başkanı Cafer Gülpınar, göreve müjdeyle başladı. Birlik başkanlığını 8 yıldır sürdüren Özer Türer'i genel kurulda gerçekleşen seçim sonunda 12 oy farkla geride bırakan Gülpınar, süratle üretici yararına çalışmaya başladıklarını ifade ederek, "Bundan böyle Tarım Bakanlığı desteklemelerinden birlik olarak pay almayacağız" dedi.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin yeni Başkanı Cafer Gülpınar, koltuğa oturdu. Birliğin önceki yönetiminin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiye yaptığı desteklemelerden hayvan başına 5.5 liralık bir kesinti yaptığını anlatan Gülpınar, uygulamanın yanlış olduğunu söyledi. Gülpınar, "Üreticiden banka ve kahve köşelerinde desteklemelerden pay istendi. Birlik yönetim kurulu bir karar almış. Bu doğrultuda genel desteklemelerden hayvan başına 5.5 lira para kesiliyor. Bana göre bu yasal değil. Biz bunu ortadan kaldıracağız" diye konuştu. İlk kayıt ücreti, yıllık aidat ve merkez birliği payını üreticinin ödemek zorunda olduğunu, bunun dışında alınan ücretlerin doğru olmadığını kaydeden Gülpınar, şunları söyledi: "Yıllık aidatımız iki liradır. Bir de bizimle ilgisi olmayan merkez birliği payı var. O da binde 1 oranında olması lazım. Öyle hatırlıyorum. Bunun haricinde alınan her türlü pay yanlıştır. Üreticinin cebinden çalınan paradır. İlk kayıt ücreti, aidat ve Merkez birliği dışındaki kesintileri kaldıracağız. Ben bu sene hayvan başına 5.5 TL'yi ödemedim. Bazı üreticilere de ödetmedim. Birliğimizde 480 bin hayvan var. Hepsinden alınsa 2 milyon 700 bin lira gibi bir rakam yapıyor. Bakanlığımız bundan sonra büyük ihtimalle desteklemeleri, üreticilerin kendi hesaplarına yatıracak. Daha önce birlik hesaplarına yatıyordu. Birlik kesinti yapıp üretici hesabına yatırıyordu. Bu da ortadan kalkacak."

Ücretsiz veteriner ücreti

Birlik olarak bundan sonraki süreçte anaç hayvanların sağlığı ile ilgili çalışacaklarını, veterinerler istihdam ederek üreticinin ücretsiz yararlanmasını sağlayacaklarını belirten Gülpınar, sadece hayvanların ilaç giderini üreticiden talep edeceklerini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in üreticinin ayakta kalmasını istediğini dile getiren Başkan Gülpınar, "Birlik olarak bir damızlık üretim çiftliğine sahip değiliz. Bu çiftliği kuracağız. Bol süt veren Türk ırkı küçükbaş hayvan yetiştirmek istiyoruz. Bu uzun vadeli bir yatırım ama görev sürem içerisinde bitirme ve hizmete açma gayretinde olacağım. Üretici olmazsa biz olmayız. Düsturumuz bu. Onların sırtından geçinilmesini kabul etmeyiz. Üreticinin hakkını yedirtmeyiz. Üretici sadece ilgi ve alaka istiyor. Eski başkan bir yerel gazeteye verdiği demeçte 'çobanlar demokrasi dersi verecek' demişti. Çobanlar demokrasi dersi verdi ve bunu da sindirmek zorundayız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülpınar İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title