Haberler

Yeni Başbakan 21 Ağustos'ta Açıklanacak

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Yeni başbakan, bir yandan Türkiye'yi 2023 hedeflerine hazırlarken, diğer yandan hitabetiyle kitlelere ulaşacaktır" dedi.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'de istişare mekanizmalarıyla birlikte ortak akılla AK Parti Genel Başkanı olacak isim üzerinde karar kılındığını söyleyen Çiftçi, "Başbakanımız 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçildi ve 28 Ağustos'ta yemin ederek yeni görevine başlayacak. AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevi düşmüş olacak. Süreçte istişareler yapılarak AK Parti Genel Başkan adayı, dolayısıyla yeni Başbakan'ın ismini belirleme çalışmaları gerçekleşti ve 21 Ağustos'ta açıklanacak. Yeni başbakan, bir yandan Türkiye'yi 2023 hedeflerine hazırlarken, diğer yandan hitabetiyle kitlelere ulaşacaktır"dedi.

"YENİ TÜRKİYE'NİN TEMELİNİ OLUŞTURACAK"

Türkiye'de 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasındaki değişimlerin yeni Türkiye'nin temelini oluşturacağını belirten Çiftçi, AK Parti'de parti içi ve parti dışı bütün sorunların istişare kültürüyle çözüldüğünü, kaos bekleyenlerin, tartışma bekleyenlerin ön yargılarının olduğunu ve AK Parti'yi hiç tanımadıklarını söyledi. AK Parti'nin kuruluşunda istişare olduğunu ve bugüne kadar da istişarelerle tüm sorunların üstesinden geldiklerini söyleyen Çiftçi, "Birlik ve beraberliğin, saygının ve sevginin, kardeşliğin ve barışın adresi olan AK Parti'de hiç bir zaman kavga olmamıştır ve bundan sonrada olmayacaktır" diye konuştu.

"AK PARTİ HER ŞEHİRDEN İNSANLARIMIZIN GELECEK UMUDUDUR"

AK Parti iktidarının geçmişte yaptığı işlerinin gelecek Türkiye'sinin ipuçlarını verdiğini söyleyen Fatih Çiftçi, "AK Parti bütün Türkiye'yi kucaklayan bir partidir. AK Parti 7'den 70'e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın gelecek umududur. Bu ülkenin ve bu topraklarda yaşayan milletimizin taleplerinden doğan AK Parti, Türkiye sevdasını en üst düzeyde hissedenlerin, değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu gibi siyaseti seviyesi ile toplumsal katılımın ve özgürlüklerin teminatı sıfatlarını hak eden bir siyasi harekettir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çiftçi, AK Parti'nin dünya siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırdığını söyledi. Çiftçi, "AK Parti kurulduğu ilk günden beri her zaman milletin çıkarlarını her türlü çıkarın üstünde tutan bir siyasi hareket olarak millet nezdinde de karşılığını bulmuş ve kurulduğu ilk günden ve iktidar olduğu andan itibaren sandıktan her zaman birinci sırada çıkmıştır. Gerek milyonlarca üyesi, Türkiye'nin 81 ilinde gece gündüz, kadın erkek ayırmadan çalışan teşkilat mensupları ile dünya siyaset tarihinde adı asla unutulmayacak bir siyasi hareket olarak adını altın harflerle yazdırmıştır" diye konuştu.

"77 MİLYONUN TAMAMININ ÖZGÜRCE PAYDAŞI BULUNACAĞI BİR ANAYASA OLMALI"

2015 seçimlerinden sonra ilk gündem maddesinin yeni anayasa olacağını dile getiren Çiftçi, Türkiye'nin kronikleşmiş bazı sorunlarının yeni anayasayla birlikte çözüleceğini ve çözüm süreci, eşit yurttaşlık, ileri demokrasinin de öncelikleri olduğunu kaydetti. Çiftçi, "AK Parti başından itibaren yeni anayasanın yapılması için çaba gösterdi. Eşit katılımlı bir anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu, uzlaşılan maddelerle ilgili olarak da son anda CHP'nin oyunbozanlığıyla anayasal değişikliğe dönüşemedi. 1961 ve 1982 anayasaları ayrımcı anayasalardır. Seçkincidir. Bunlar artık eski Türkiye'nin eskimiş çağdışı kalmış düşünceleri. Özgürlükçü, katılımcı, 77 milyonun tamamını eşit gören bir anayasamız olmalıdır. İnşallah 2015 genel seçimlerinde anayasayı yapacak çoğunluğa sahip olacağız ve milletin beklediği anayasayı gerçekleştirmek için gayret edeceğiz" dedi.

"CHP, ÇATI ADAY HEZİMETİYLE SANCILI BİR DÖNEM GEÇİRİYOR"

CHP'de son günlerde yaşanan parti içi çatışmaların 10 Ağustos'ta çatı adayın çökmesiyle gün yüzüne çıktığını söyleyen Çiftçi, "Bir kaset operasyonuyla gelen genel müdür, çatı aday hezimetiyle sancılı bir dönem geçiriyor. Aslında muhalefet yıllardır her seçimden sonra kaybedip, galip gibi açıklamalar yapıp önündeki seçimlerde bir başka yenilgiyi beklerdi. Bu seçimde de aynı açıklamalar geldi. Rahatsız olan bazı vekiller varmış, önümüzdeki günlerde göreceğiz niyetlerini. Gerçekten bu ülkenin kendi çıkarlarını, koltuklarını düşünen muhalefete değil, milletin çıkarlarını düşünen muhalefete ihtiyacı var" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title