Haberler

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" Konferansı

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Bize kimse cumhuriyet dersi vermeye kalkmasın.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Bize kimse cumhuriyet dersi vermeye kalkmasın. Rejim elden gidiyor teraneleriyle milleti aldatmaya kalkmasın. Bu cumhuriyeti onlardan çok biz koruduk, bugünlere biz taşıdık, yarınlara da biz taşıyacağız." dedi.

Boyabat Belediyesi ve Eğitim-Bir-Sen Boyabat Temsilciliğince Şafak Düğün Salonu'nda "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Sinop Milletvekili Maviş, 16 Nisan'da neden 'evet' diyeceklerini anlattı.

Cumhuriyet tarihi boyunca koalisyon hükümetlerinin ülkeyi düşürdüğü durumu değerlendiren Maviş, 16 Nisan tarihini işaret ederek ülkeye tuzak kuranlara, bu ülkenin yolunu kesmek isteyenlerin hedeflerine ulaşamaması için 'evet' cevabı verilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye'de 2002 öncesi hükümetlerin ortalama ömrünün 1,5 yılı geçmediğini dile getiren Maviş, "Bu hükümetler döneminde hep biz kaybettik, cebimiz kaybetti, gelecek nesiller kaybetti. gençlerimiz çocuklarımız kaybetti." dedi.

"Bu ülkede öyle bir sistem kuralım ki kişilere bağlı olmasın. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra da Türkiye'ye operasyon yapılamasın" diyen Nazim Maviş, şöyle konuştu:

"2023'e güçlü girelim, 2053'e daha güçlü girelim, 2071'de dünyanın lideri olalım, küresel aktör olalım. Bu ülke güçlü olsun. Bizim 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oyu sadece bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliği değil. Bize dayatılmak istenen Sevr Antlaşması'na, bize dayatılmak istenen köleliğe, ayaklarımıza vurulan zincirlere, prangalara 'hayır' demektir. 1923'de cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Hacı Bayram'da hocaların dualarıyla, bu milletin şehitleriyle kurduk. Bize kimse cumhuriyet dersi vermeye kalkmasın. Rejim elden gidiyor teraneleriyle milleti aldatmaya kalkmasın. Bu cumhuriyeti onlardan çok biz koruduk, bugünlere biz taşıdık, yarınlara da biz taşıyacağız."

Maviş, 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu ülkede gelişmenin, kalkınmanın, büyümenin düşmanı olanlara 'dur' diyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Nazım Maviş AK Parti Sinop Politika Güncel Haberler

title