Haberler

Yeni Anayasa ve Çalışma Hayatı Paneli

Eskişehir’de Çalışma Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nce (ÇASGEM), "Yeni Anayasa ve Çalışma Hayatı Paneli" düzenlendi.

Eskişehir'de Çalışma Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nce (ÇASGEM), "Yeni Anayasa ve Çalışma Hayatı Paneli" düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen panele moderatörlük yapan Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) İç Politika Koordinatörü Dr. Murat Yılmaz, yeni anayasa ihtiyacının çalışma hayatında üstlendiği role ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 1'inci Hukuk Müşaviri Prof. Dr. Faruk Bilir ise, Türkiye'de şimdiye kadar yapılan anayasalardan bahsederek, dünya koşulları ve günün ihtiyaçları karşısında yeni anayasanın kaçınılmaz olduğunu savundu. Yapılan tüm anayasaların birbirinden farklı görüşler içerdiğini belirten Bilir, "Bu 1982 Anayasasının ruhunda otoriterlik var. Devleti bireylere karşı korumuştur. Yeni yapılacak olan anayasanın kesinlikle milli ve yerli felsefi unsurlar üzerine kurulması gerekir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Danışmanı Kürşat Arat de, "1980'den 36 yıl geçmesine rağmen halen Yeni Anayasa çalışmalarını sürdürmekteyiz. Daha geniş toplum kesimlerinin mütabakatını gerektirdiği için böyle bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

Harb-İş Sendikası Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin de yeni anayasayla ilgili olumlu ve olumsuz yönlerden bahsederek, panele katılanların sorularını yanıtladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yılmaz Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title