Haberler

Yeni Adli Yıl Açılışı

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Yargıdaki ideolojik ve inanç merkezli ayrışmaları kabul edilir durumlar olarak görmüyoruz.

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Yargıdaki ideolojik ve inanç merkezli ayrışmaları kabul edilir durumlar olarak görmüyoruz. Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan İpek, adli yıl açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İpek, mesajında, ülkenin ve Türk milletinin daha sağlam bir geleceğe yol alması büyük ideallerle gerçekleşirken, birlik ve bütünlüğü devam ettirecek devlet geleneklerine ve birikime sahip olunmasının vurgulanması gerektiğini belirtti.

Tarihsel misyonuna uygun şekilde büyük devlet olma yolundaki Türkiye'nin, önüne çıkan her zorluğun aşılabilir ve her sorunun nihai olarak çözülebilir nitelik taşıdığını vurgulayan İpek, mesajında şunlara yer verdi:

"Yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını etkileyecek her girişim ne yazık ki adaletin önünde engeller doğurmuştur. Oysa yargı mensuplarının görevleriyle ilgili yegane amaçları adaletin tecellisinde rol almaktır. Bunun dışındaki herhangi bir amacı kabul etmek mümkün değildir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi kimi durumlarda yargının kendi içinden, kimi durumlarda da hiçbir resmi görevi ve sıfatı olmayan unsurların çabalarıyla ihlal edilir hale gelmiştir. Bu yöndeki her türlü çabanın ve girişimin karşılıksız kalmayacağını yine yargımızın bizzat kendisi yakın dönemdeki uygulamalarıyla göstermiştir. Yargıdaki ideolojik ve inanç merkezli ayrışmaları kabul edilir durumlar olarak görmüyoruz. Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır."

Yargı alanında son dönemde yapılan reform niteliğindeki çalışmalardan netice alınma aşamasına gelindiğini belirten İpek, yargının ihtiyaçlarının karşılanması, mevzuatın çağın gereklerine göre yenilenmesi, teknik olarak imkanların seferber edilmesinin, yargının hız ve etkinliğinin artırılması konusuna önemli katkılar sağladığını aktardı.

Yargıda, daha yüksek standartlar hedefine ulaşmak ve yargıya duyulan güveni daha üst seviyelere çıkarmak adına yeni beş yıllık Yargı Reformu Stratejisi'ni belirlediklerini ve tüm kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Temel konular üzerine yoğunlaşarak hem yargımızın iş yükünü azaltıcı tedbirleri alıyoruz hem de Bölge Adliye Mahkemeleri ile yeni bir sistemi inşa ediyoruz. Bütün hazırlıkları tamamlanan Bölge Adliye Mahkemelerinin, 1 Ocak 2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle, yargımız yeni bir sisteme kavuşmuş olacaktır. Böylelikle hem iş yükü sorununa önemli bir çözüm üretilirken hem de daha hızlı yargılamanın yoluna açmış olacağız. Bağımsız, tarafsız, birliğini sağlamış, evrensel hukuk ilkeleri kadar yerli değerlerin farkında olan bir yargının çalışmaları ile ülkemiz ve milletimiz daha yüksek standartlara ulaşmış olacaktır. Bu düşüncelerle, 2015-2016 adli yılının yargı çalışanları ve adalet camiası için verimli ve başarılı geçmesini diliyorum. Bütün yargı mensuplarının ve çalışanlarının, mesai arkadaşlarımın yeni adli yılını kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Kenan İpek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title