Haberler

'Yemliha Yürüyüşü'nün İlk Toplantısı Yapıldı

Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, her yıl geleneksel olarak yapılan -Yemliha Yürüyüşü- nün bu sene 2 Haziran Cumartesi günü yapılacağını söyledi.

Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, her yıl geleneksel olarak yapılan - Yemliha Yürüyüşü- nün bu sene 2 Haziran Cumartesi günü yapılacağını söyledi.

Afşin Kent Konseyi ve Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş'ın ve bölgenin en büyük tarihi eserleri arasında gösterilen Eshab- Kehf Külliyesi'nin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında ilçeden yüzlerce kişi, Yemliha Yürüyüşü'ne katılıyor.

Bu sene düzenlenecek olan 'Yemliha Yürüyüşü' 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek. Yürüyüşün daha fazla kitlelere ulaşabilmek için Afşin Kent Konseyi toplantı düzenledi.

Yapılan toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Afşin Kent Konseyi Başkanı Taşkale, şu bilgileri verdi:

"İlçemizde her yıl geleneksel olarak yapılan 'Yemliha Yürüyüşü'nün bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğiz. İlçe merkezinden Eshab-ı Kehf'e yapılan 'Yemliha Yürüyüşü', 2 Haziran 2012 tarihi Cumartesi günü geniş katılımla ve yapılması planlanan etkinliklerle ilgili Afşin Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Afşin Belediyesi Başkanı ve yetkileri ile bir araya gelerek toplantı yapılmıştır. Toplantıya Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Adnan Özdemir, Ömer Kösebalaban, İlyas Sarı, Adem Gündoğar, Ahmet Kır, Cahide Ertekin, Selma Özdemir, Genel Sekreter İsmail Canbolat katılmışlardı.

Yapılacak olan '4. Yemliha Yürüyüşü' için tüm ilçemiz halkının, Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yürüyüşe sahip çıkmalarını bekliyoruz. Yürüyüşe ilimiz ve tüm ilçelerimiz protokol mensuplarını, Valimizi, İlçe Kaymakamlarımızı ve Belediye Başkanlarımızı ve Bölge Milletvekillerimizi, ilçemiz dışında yaşayan hemşehrilerimizi davet edeceğiz. Yürüyüş programı ve yürüyüş gününde yapılacak etkinlikler daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır. Halkımızdan bir isteğimiz var her Afşinli ilimiz ve ilçemiz dışından bir misafir davet etsin ve bu yürüyüşe katılmasını sağlasın. Burada amaç Eshab-ı Kehf Külliyesini Türkiye ve dünyaya tanıtmak."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Özdemir Kahramanmaraş Taşkale Yemliha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title