Haberler

Yemen-Suudi Arabistan Sınırındaki Olaylar

Yemen'de koalisyon güçleri ile ordu birliklerinin, Suudi Arabistan sınırında yer alan Hacca ilinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına ait mevzileri hedef aldığı saldırıda onlarca militanın öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Orduya bağlı 5'inci bölge tugayına bağlı basın merkezinin açıklamasına göre, koalisyon güçleri ile ordu birliklerinin, Suudi Arabistan sınırı yakınında yer alan Midi ve Harad bölgelerine topçu saldırısı gerçekleştirdiğini ifade ederek, söz konusu saldırıda onlarca Husi ve Salih yanlısının öldüğü ve yaralandığı, bir kısmının ise kaçtığı kaydedildi.

Açıklamada, ölü ve yaralıların sayısına ilişkin net bir bilgiye yer verilmedi.

Operasyonda ayrıca Husiler ile Salih yanlılarına ait birlikler için gönderilen takviye gücünün de hedef alındığı aktarıldı.

Ülkenin Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki bölgelerin, zaman zaman Husiler ve Salih yanlılarının roketli saldırılarına şahit olduğu, söz konusu saldırıların, son zamanlarda yoğunlaştığı kaydediliyor.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title