Haberler

Yemen'deki Siyasi Kriz

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Yemenlileri, "Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin temsil ettiği meşru yönetim etrafında toplanmaya" çağırdı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Yemen'deki siyasi krizi sona erdirmek için gösterdiği çabaların önemi vurgulanarak, Yemen'deki tüm taraflara "Cumhurbaşkanı Hadi'nin temsil ettiği yönetimin meşruiyeti etrafında toplanma" çağrısı yapıldı.

Tüm Arap-İslam ülkeleri ile uluslararası topluma, yaşadığı krizden çıkabilmesi için, Yemen'e maddi ve manevi destek verilmesi talep edilen açıklamada, KİK ülkelerinin de bu noktada, Yemen'de güven ve istikrarın yeniden sağlanması adına gerçek fedakarlıklar, siyasi ve fiili adımları içeren bir strateji izlemesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca "Yemenli ihlas sahibi Müslüman ve gayrimüslim gençlere" de seslenilerek, "krizden çıkış için tek yolun, Kur'an ve Sünnet haricindeki tüm şiarları terk etmek olduğu" belirtildi.

Son olarak Müslümanların birliğine değinilen açıklamada, büyük tehlikelerle karşı karşıya bulunan İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinin korunması tefrika ve bölücülükten uzak durulması için çaba göstermenin zaruri olduğu kaydedildi.

Yemen'deki krizin çözümü için tüm tarafların katılımıyla KİK ülkelerinin öncülüğünde, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde diyalog konferansı düzenleneceği açıklanmıştı.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki kesimler tarafından "darbe" olarak nitelendirilmişti.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Körfez İşbirliği Konseyi Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title