Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen güvenlik güçlerine takviye olarak 300 askerden oluşan Bahreyn birliklerinin Aden'deki ez-Zeyt Limanı'na ulaştığı bildirildi.

Yemen güvenlik güçlerine takviye olarak 300 askerden oluşan Bahreyn birliklerinin Aden'deki ez-Zeyt Limanı'na ulaştığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerine takviye olarak 300 askerin yanı sıra zırhlı ve askeri araçların yer aldığı Bahreyn birlikleri, ülkenin güneyindeki ez-Zeyt limanına ulaştı. Birliğin, görevinin Aden'de güvenliği sağlamak olduğu kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, limana ulaşan birlikler, Uluslararası Aden Havalimanı, konsolosluklar ve büyükelçiliklerin yer aldığı Hor Maksar kentine yöneldi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güvenlik güçlerine bağlı bir birlik, yaklaşık 2 hafta önce (12 Kasım) Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı korumak üzere Aden'e gelmişti.

Yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 kadın öldü

Öte yandan Hor Maksar kentinde kimliği belirsiz kişilerce döşenen mayının infilak etmesi sonucu bir kadının hayatını kaybettiği iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, En-Nasr mahallesinde bir grup kadının biriken çöpleri yakmasının ardından bölgeye daha önce döşenmiş mayın sıcağın etkisiyle infilak etti. Patlamada, bir kadın hayatını kaybetti, bir kadın da çocuğuyla birlikte yaralandı.

Aden kentinde yaşanan olaylar nedeniyle, hizmetlerde aksama yaşandığı, kanalizasyon ve çöp toplama çalışmalarında sorunlar meydana geldiği ifade ediliyor.

Yemen'de ocak ayında devletin yönetim biçimine silahla müdahale eden Şii Ensarullah Hareketi'nin ilerleyişinin ardından Sana'dan Aden'e intikal eden Yemen hükümeti, "güvenlik şartlarını" gerekçe göstererek çalışmalarını geçici olarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan yürütmeye başlamıştı. Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri 26 Mart'tan itibaren ülkede operasyonlar düzenlemeye başlamıştı.

Bu süreçte 16 Eylül'de Aden'e dönen Bahhah, ikamet ettiği otelin önünde 6 Ekim'de düzenlenen bombalı saldırının ardından 11 Ekim'de yeniden Riyad'a gitmişti. Bahhah'ın son olarak geçen pazar ülkeye dönüşünün ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de çarşamba sabahı Aden'e gelmişti. Cumhurbaşkanı Hadi'nin ülkeye dönüşünün ardından 6 Ekim'deki bombalı saldırıdan bu yana Aden Havalimanı'nda askıya alınan uçuşların başlatılması yönünde verdiği talimat üzerine geçen cuma seferler başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Saray Bahreyn Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title