Haberler

Yemen'de Cumhurbaşkanı Yanlıları Havalimanını Kontrol Altına Aldı

Güncelleme:

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Güney Halk Komiteleri'nin, Aden Havalimanı'nda kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Güney Halk Komiteleri'nden yapılan açıklamada, Aden Havalimanı'nın kontrolünün tümüyle ellerinde olduğu, havalimanı çevresinde Husilere bağlı güçlerin bastırıldığı ve kentte sükunetin hakim olduğu duyuruldu.

Açıklamada ayrıca dün akşam taraflar arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 10 Husi militanı ile Halk Komiteleri'ne bağlı silahlı 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları da kente sükunetin hakim olduğunu aktardı.

ŞEBVA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Öte yandan ülkenin güneyindeki Şebva ilinde Husi Ensarullah örgütü militanları ile Hadi yanlısı kabileler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şebva vilayetinin Beyhan ilçesinde çıkan şiddetli çatışmalarda kabile mensupları, Husilere ait bir aracı ele geçirerek içindeki militanları esir aldı.

Kentte dün 4 Husi militanı ile kabilelerin safında Husilere karşı çatışan bir kadının hayatını kaybetmesi ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olay olayların üzerine bugün çatışmaların şiddetlendiği ifade edildi.

Yemen'in güneyindeki şehirlerde devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husiler'e bağlı güçler ile ayrılıkçı Güney Hareketi'ne bağlı silahlı kuvvetler ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Yemen Dünya Haberler

500

Yorumlar (56)

realist:

iran yüzüne fena şamar yedi

52
22
yanıtYanıtla
Recber AzizmobilWeb@haberler.com:

Iran yüryüzde islami múdefa Eden tek devlet dir

13
32
yanıtYanıtla
gercekmobilWeb@haberler.com:

amerika silah satisiyla tavan yapar artik yasasin arap salaklari

38
3
yanıtYanıtla
MALA MAHMUD:

Keşke bu dünyada evancalistler , syonistler, ırkçı faşistler ve dinci yobazlar olmasaydı

35
5
yanıtYanıtla
mechulMobil-ANDROID:

İran 'a Allah kolaylık versin.

15
21
yanıtYanıtla
SamuraymobilWeb@haberler.com:

Al sana yeni bir Suriye.Şeytan Amerika diyenler asıl şeytanın Suuidile olduğunu görmüyormu mağlesef benim ülkemde şeytana lojistik yardım sözü veriyor.Hepinize Bop u hatırlatırım......İsrailin en iyi dostu suuidilerdir....

25
8
yanıtYanıtla
ali:

Allah iranı kahretsinümmetimizi fitnesinden korusun

14
19
yanıtYanıtla
türk kürtmobilWeb@haberler.com:

allahseni islah etsin doğurmadan bahsediyon halâ anlamadınızmı bu türkü kürdü bir birine öldürtüp yahudi ermenilerin topraklarımız üzrine konmayı ey benim kürt kardesim sen sanırmısınki tükleri öldürürsen bu yahudi zihniyetseni burada rahstyaşadaçak islam ülkelerine bakin hepkan akıyor yazik gelin bir olalim hpimiz allahın kuluyuz bitsin bukavga allah inanan müslümaların yanındaolsun

26
6
yanıtYanıtla
ZEYNEP:

ALLAHIN İZNİYLE O KÜÇÜCÜK ÜLKE 10 TANE SÜNNİ ÜLKENİN HAKINDAN GELECEKTİR O ÇOCUĞUN DUASI GÖĞE YÜKSELECEK VE RABİM KABUL EDECEK İNŞALLAH İLLAHİ ADALETİ GÖRECEKSİNİZ NASIL OLURDA YENEMEDİK DİYECEKSİNİZ ONLAR AZ OLABİLİR KÜÇÜK OLABİLİR AMA RABİM HAKLININ MASUMUN ZAYIFIN YANINDA OLACAK İNŞALLAH SİZDE GÖRECEKSİNİZ BİRİDE BUNU SÖYLEMİŞTİ DİYECEKSİNİZ İLLAHİ ADALET ORAYI KURTARACAK İNŞALLAH

19
13
yanıtYanıtla
Turan:

Bu yezitler neden hep şii ve Alevilere vuruyor?Birde İslamlıktan bahis ediyorlar. Cahiller gerçek islam şiilerdir onlar asıl peygamber soyundan gelirler Biraz okuyun insan olun insanlığı öğrenin ama yüz yıllardır öğrenmemişsiniz. bundan sonra bu ortamda hiç öğrenemezssiniz Yazık çok yazık.

17
11
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title