Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de yarın itibarıyla saldırıların durdurulması ve ay sonunda müzakerelerin başlaması konularında anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Yemen'de yarın itibarıyla saldırıların durdurulması ve ay sonunda müzakerelerin başlaması konularında anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Umman Dışişleri Bakanlığının, resmi haber ajansı ONA'da yayınlanan açıklamasına göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Umman Sultanı Kabus bin Said ile görüşmesi ve Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakan Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'i temsil eden heyetle yürüttüğü çabalardan sonuç alındı. Bu çerçevede, 10 Nisan'da varılan anlaşmaya uyulması ve yarından itibaren saldırıların durdurulması konusunda uzlaşıldı.

Anlaşmaya varılan konular arasında, bu ayın sonlarında Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planı kapsamında müzakerelerin başlatılması da yer alıyor.

Umman devletinin varılan anlaşmayı olumlu bulduğu ifade edilerek, Yemen'deki hükümet tarafının da söz konusu anlaşmaya uyması gerektiği vurgulandı.

Sultan Kabus ile Kerry, 14 Kasım'da Umman'ın başkenti Maskat'taki El-Bereke Sarayı'nda yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında farklı alanlardaki iş birliği ile bölgesel ve uluslararası sahada yaşanan son gelişmeleri ele almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title