Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in Taiz kentinde hükümet yanlısı güçlerle Husiler arasında çıkan çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların saldırılarında 19 Husinin öldüğü bildirildi.

Taiz'deki Halk Direniş Güçleri (HDG) tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin batısında yaşanan çatışmalar ile kuzeybatısındaki Mefrak Şerab bölgesine düzenlenen hava saldırısında 19 Husinin öldüğü ifade edildi. Husilerin ayrıca, kentin batı kırsalında yer alan Halebe Tepesi'ndeki HDG birliklerine saldırdığı ancak çıkan çatışma sonrasında bölgeden çekildiği belirtildi.

Öte yandan, Husilerin, kentteki bazı yerleşim yerlerine top ateşiyle gerçekleştirdiği saldırıda bir asker ile bir sivilin öldüğü, 6 asker ile 8 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

Kent merkezindeki Cemal Caddesi'nde yer alan bir polis karakoluna baskın düzenleyen silahlı kişilerle girilen çatışma sonucu ise bir asker hayatını kaybetti, bir polis şefi de yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title