Haberler

Yemen'deki Olaylar

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Başbakanı Ahmed bin Dağr ile "Yemen'de barış fırsatını" görüştüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Başbakanı Ahmed bin Dağr ile "Yemen'de barış fırsatını" görüştüğü bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Ahmed, Hadi ve Dağr ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'taki geçici makamlarında bir araya geldi.

Ahmed, Yemenli liderlerle ayrı ayrı gerçekleştirdiği görüşmelerde, mevcut zorluklar ve açık meydan okumalara rağmen BM ve uluslararası toplumun desteklediği barışın gerçekleşme fırsatı ve geleceğini konuştu.

Haberde, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Körfez girişimi, ulusal diyalog konferansı ve BM kararları temelinde barış vurgusu yaptığı, BM Yemen Temsilcisi Ahmed'in gösterdiği yoğun çabadan ise övgüyle söz ettiği kaydedildi.

Başbakan Dağr'ın ise hükümetin kapsamlı ve kalıcı barış sağlanması konusundaki kararlılığının altını çizdiği ve "Tüm Yemen halkının beklentilerini karşılayacak ve elinde silah bulundurma yetkisinin sadece devlette olmasını sağlayacak kalıcı barış istiyoruz." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Yemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden heyetin, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Umman'ın başkenti Maskat'ta yapılacak görüşmeleri iptal ettiği bildirilmişti.

Heyet üyesi Yasir el-Avadi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, heyetin BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'e, Sana dışında yapılan herhangi bir görüşmeye katılım konusunda özrünü ilettiğini belirtmişti.

Söz konusu heyetin, Yemen'deki krize çözüm için BM arabuluculuğunda yapılan ve askıya alınan barış müzakerelerinin yeni turuna hazırlık için görüşmelerde bulunmak üzere bugün Umman'ın başkenti Maskat'ta, Ahmed ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Suudi Arabistan Riyad Yemen Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title