Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, "kardeş ülke" olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan ile istedikleri herhangi bir ülkede doğrudan görüşme çağrısında bulundu.

Salih ülkesindeki "Yemen el-Yevm" kanalında yaptığı açıklamada, kardeş ülke Suudi Arabistan ile Kuveyt, Umman veya istedikleri herhangi bir ülkede görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Salih, "Kardeş Suudi Arabistan'a barış elimizi uzatıyor ve istedikleri herhangi bir ülkede görüşme çağrısı yapıyoruz." dedi.

Diğer koalisyon ülkeleriyle diyaloğa girmeyeceklerini ifade eden Salih, Suudi Arabistan'a yönelik çağrısını partisi ve Husiler adına yaptığını kaydederken, Husilerden ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Salih ayrıca savaş sırasında İran'dan siyasi veya askeri alanda herhangi bir destek almadıklarını ve kimsenin desteğine de ihtiyaçları bulunmadığını söyledi.

Yemen'in devrik lideri, önceki gün kurulan "yüksek siyasi konsey"e de değindi. Salih söz konusu konseyin içeride ve dışarıda Yemen'i temsil edeceğini savunurken, Husiler ile imzalanan ve devlet işlerinin idaresi için yüksek siyasi konsey kurulmasını öngören "tarihi" anlaşmanın "zorunlu" olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: AA / Politika

Suudi Arabistan Kuveyt Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title