Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı komutanlardan Albay Mansur el-Hasani, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'den, Taiz kentindeki kuşatmanın kaldırılması için Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine baskı yapılmasını istedi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı komutanlardan Albay Mansur el-Hasani, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'den, Taiz kentindeki kuşatmanın kaldırılması için Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine baskı yapılmasını istedi.

Hadi yanlısı Halk Direniş Güçlerine (HDG) bağlı Taiz Yüksek Konseyinin sözcüsü de olan Hasani, yaptığı yazılı açıklamada, Husiler ve yandaşlarının çıkardığı engel nedeniyle yüzlerce vatandaşın Taiz'e girmek için Hazran kapısının önünde beklediğini belirtti.

"BM Temsilcisi Şeyh Ahmed'in, Taiz kentindeki kuşatmanın kaldırılması için baskı yapması gerekiyor." ifadesini kullanan Hasani, Husiler ile Salih güçlerinin kente gıda ya da tıbbi malzeme girişine izin vermediğini aktardı.

Kuşatmanın yanı sıra sivillerin evlerine ağır silahlarla saldırı düzenlendiğini belirten Hasani, baskınlar yapıldığını ve geniş gözaltı operasyonlarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hasani, Kuveyt'te müzakerelere katılan hükümet heyetine, sorumluluklarını taşıma, Taiz'de yaşananları görme ve vatandaşların lehine olacak tutumlar edinme çağrısında bulundu.

Hazran kapısının, Taiz'de kuşatma altında yaşayan siviller için can simidi hükmünde olduğu belirtiliyor. Husiler ile Salih güçlerinin bu kapıyı da kapatmasının ardından tüm kentin kuşatma altına girdiği ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Yemen Taiz Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title