Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Taiz Valisi Ali el-Mimari, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümete, Husilerle yaşanan çatışmalarda yaralanan yönetime bağlı ordu ve onlara destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) mensuplarının tedavisinde çekilen sıkıntıları sona erdirmek için acele etme çağrısında bulundu.

Yemen'de Taiz Valisi Ali el-Mimari, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümete, Husilerle yaşanan çatışmalarda yaralanan yönetime bağlı ordu ve onlara destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) mensuplarının tedavisinde çekilen sıkıntıları sona erdirmek için acele etme çağrısında bulundu.

Mimari, yaptığı yazılı açıklamada, Taiz'de valilik ve yerel yönetimlerinin elindeki imkanların sınırlı olduğunu, savaş ve ablukalar nedeniyle yaralıların tedavisinde birçok engel ve sıkıntıyla karşılaşıldığını belirtti.

Taiz'deki çatışmalarda ve yaralı sayısında artış olduğunu söyleyen Mimari, "Biz yaralıların tedavisi ve gerekli tıbbi bakım için elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanına, hükümete ve cumhurbaşkanı yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmer'e de Taiz'deki yaralı ordu ve HDG mensuplarının tedavisinde çekilen sıkıntılara çözüm bulunması için acele etme çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Riaye Şehit ve Yaralı Ailelerine Bakım Kurumu Başkanı İsam et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ilaç ve tıbbi malzeme yoksunluğu nedeniyle yaralıların tedavisinde sıkıntı çekildiğini, ayrıca Husilerin ablukası nedeniyle birçok hastanenin hizmet veremediğini belirtti.

Taiz'de 2015 yılı başından bu yana meydana gelen çatışmalarda yönetim yanlısı güçler ile sivillerden 13 bin 800 kişinin yaralandığını ifade eden Temimi, bunlardan 103'ünün gerekli tedavi uygulanamaması gibi sebeplerle sakat kaldığını, 417 kişinin ise yurt dışında ameliyat olması gerektiğini kaydetti.

Yemenli aktivist Abdulaziz Serhan da hükümetin gerek Husilere karşı savaş veren HDG'ye destek açısından gerekse yaralıların tedavisinde çekilen sıkıntıların giderilmesinde Taiz'i ihmal ettiğini dile getirdi.

Serhan, "Yaralılar, gözümüzün önünde yavaş yavaş ölüyor. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yara beklemez, ölüm yaralılar etrafında geziniyor." ifadelerini kullandı.

Şiddetli çatışmalara sahne olan Taiz'de tıbbi ihmal nedeniyle sosyal paylaşım siteleri üzerinden hükümet karşıtı kampanyalar başlatılmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title