Haberler

Yemen'deki Olaylar

İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Edmund Fitton-Brown, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerin, ülkenin güneyindeki Lahic vilayetine bağlı stratejik öneme sahip Calis Dağı'nı ele geçirmesi ve yakınlardaki önemli askeri karargahlardan Anid'e saldırılar düzenlemesini, "Yemen'deki çatışmaları durdurma çabalarının açık bir şekilde ihlali" olarak değerlendirdi.

İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Edmund Fitton-Brown, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerin, ülkenin güneyindeki Lahic vilayetine bağlı stratejik öneme sahip Calis Dağı'nı ele geçirmesi ve yakınlardaki önemli askeri karargahlardan Anid'e saldırılar düzenlemesini, " Yemen'deki çatışmaları durdurma çabalarının açık bir şekilde ihlali" olarak değerlendirdi.

Fitton-Brown, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Husiler ve Salih güçlerinin Calis Dağı'na yönelik saldırıları kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırıların, " Yemen'deki çatışmaları durdurma çabalarının açık bir şekilde ihlali "olduğu belirtilen açıklamada, ülkedeki çatışmaları durdurma konusunda herkesin sorumluluk taşıması ve dikkatlerin Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde uzlaşının sağlanması yönünde yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile ordu birlikleri sözcüsü Ali el-Muntasır dün yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 haftadır devam eden, ordu birliklerinden 5, silahlı gruplardan onlarca kişinin hayatını kaybettiği çatışmaların ardından Husiler ile Salih yanlılarının Calis Dağı'nı ele geçirdiğini ifade ederek, "Husilerin katyuşa füzeleri ve havan topları Calis dağının 4 kilometre uzağındaki Anid Karargahına ulaşacak." demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Twitter Yemen Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title