Haberler

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu

Yemen'e yönelik hava harekatını yürüten koalisyonun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, hedef seçme aşamasında olduklarını ve Husi militanları tamamen durdurmaya çalıştıklarını söyledi.

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde yaptığı basın açıklamasında, "Paralel ve dengeli olarak Husi militanların yerlerinin vurulmasına yönelik çalışmalarımızla, Husilerin bir daha örgütlenmemesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Husi Ensarullah hareketi militanlarına yönelik hava saldırılarının "gidişatının iyi yönde" olduğunu söyleyen Asiri, Halk Komiteleri'nin de ilerleme katettiğini ve onlarla iletişim halinde olduklarını belirtti.

"Bu çalışmanın, sabra ihtiyacı var. İmkan ve zamanımız sınırlı olmadığı için acelemiz yok. Operasyon, hedefler gerçekleşinceye kadar devam edecektir" diyen Asiri, "Husi militanlarının yoğun olduğu güneydeki Zencebar bölgesindeki Halk Komiteleri ile koordinasyon içerisinde bazı hedefler bombalandı ve komitelerin ilerlemesi sağlanmış oldu" ifadelerini kullandı.

Yemen'e izinsiz iniş yapan bir uçağı, kalkıştan sonra Suudi Arabistan'a indirttiklerini dile getiren Asiri, uçağın hangi ülkeye ait olduğunu belirtmeksizin şunları kaydetti:

"Koalisyon yönetimi, uçakların selameti için daha önce Yemen havalimanlarına iniş ve kalkışlara izin verecek bir birim kurduğunu açıklamıştı. İzin alanlardan, zamanlarına riayet etmelerini bekliyoruz. İzni bulunmayan bir uçak uyarılara rağmen Sana Havalimanı'na iniş yaptı. Ancak söz konusu uçak, dönüşü sırasında Suudi Arabistan'ın batısındaki Gizan Havaalanı'na iniş yapmaya zorlandı ve şu anda soruşturmaya tabi tutuluyor."

"Saldırılar, onur ve özgürlük ruhunu canlandırdı"

Husi Ensarullah hareketi sözcüsü Albay Şeref Lokman da "Saldırılar, Yemenlilerde daha önce benzeri olmayan onur ve özgürlük ruhunu canlandırdı. Koalisyonda yer alan ülkelerin zamanı geçmeden bunu idrak etmeleri gerekir" dedi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre Lokman, koalisyon güçlerinin hava saldırılarına ilişkin, "Saldırılardan her gün zarar gören Yemen halkına boyun eğdirmek mümkün olmayacak" diye konuştu.

"Kararlılık Fırtınası" operasyonunu yürüten koalisyonu, "acımasız düşman" olarak nitelendiren Lokman, "Saldırılar, Yemenlilerde daha önce benzeri olmayan onur ve özgürlük ruhunu canlandırdı. Koalisyonda yer alan ülkeler, zamanı geçmeden bunu idrak etmeleri gerekir" diye konuştu.

Ülkenin orta kesiminde yer alan Taiz vilayeti ile güney kentlerindeki silahlı çatışmalara da değinen Lokman, "Kahraman ordu birlikleri ile Husi Ensarullah mensuplarının, ülkeyi, Yemen ve halkına komplolar kurmak için koalisyon ülkeleri tarafından tayin edilen çetelerden temizlemeleri an meselesi" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Riyad Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title