Haberler

Pakistan ve Çin, Yemen'deki Vatandaşlarını Tahliye Ediyor

Güncelleme:

Çin, Arap ülkeleri koalisyonunun hava operasyonu başlattığı Yemen'deki vatandaşlarını ülkeden çıkarmak için donanma gemisi gönderdi. Pakistan da 500 vatandaşını tahliye etti.

Yemen'de Husilere karşı yürütülen Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamındaki hava saldırılarının devam ederken Çin'den önemli bir hamle geldi.

ÇİN VATANDAŞLARINI TAHLİYE İÇİN DONANMA GEMİSİ GÖNDERDİ

Çin, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkeleri koalisyonunun Husilere karşı hava operasyonu başlattığı Yemen'deki vatandaşlarını ülkeden çıkarmak için donanma gemisi gönderdi.

Çin Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Yemen'deki vatandaşlarının tahliyesi için dün gönderilen Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na (PLA) ait donanma gemisinin daha önce Aden Körfezi ve Somali açıklarında birçok görevde bulunduğu belirtildi.

Pekin yönetimi, Yemen'deki Çin vatandaşları için tahliye kararı almıştı.

500 PAKİSTANLI ÜLKESİNE DÖNDÜ

Pakistan'ın, Yemen'e gönderdiği ilk uçakla 500 vatandaşı ülkesine döndü. Yemen'in başkenti Sana'dan dün konvoyla liman kenti El-Hudeyde'ye gelen Pakistanlılar, Koalisyon Güçleri'nin hava sahasında güvenliği sağladığı bir ortamda Pakistan Hava Yolları'nın (PIA) ilk uçağıyla Karaçi Havaalanı'na getirildi.

Yaklaşık 500 Pakistanlı, Enformasyon Bakanı Pervez Raşid ve diğer yetkililer ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı.

2 BİN KİŞİ DAHA TAHLİYE EDİLECEK

Bakan Raşid, burada yaptığı açıklamada, tahliye işlemlerini, gösterdikleri yoğun çabaların etkisiyle başardıklarını dile getirdi. Raşid, Başbakan Navaz Şerif'in, tahliye sürecini bizzat takip ettiğini, bu işlemlerin hızlanması için daha fazla uçak gönderileceğini ifade etti. Raşid, Yemen'de tahliye edilmesi beklenen halen yaklaşık 2 bin Pakistanlının bulunduğunu da kaydetti.

Öte yandan Pakistan Deniz Kuvvetleri sözcülüğünden yapılan açıklamada, iki firkateynin tahliye sürecinde yer almak üzere Yemen'e gönderildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Suudi Arabistan Pakistan Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title