Haberler

Yemen'deki Çatışmalar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi: "Ülkenin istikrarını istemeyen bazı güçler mevcut" Yemen Savuma Bakanı Subeyhi: "Husilerin güvenlik güçlerine entegre edilmesi konusunda çalışılıyor"

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbihi Mansur Hadi, ülkenin istikrarını "istemeyen bazı güçlerin" olduğunu belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, başkent Sana'daki ofisinde üst düzey yetkililerle bir araya gelen Hadi, kaygı verici sonuçlara yol açacak olaylardan kaçınmak için "ulusal sorumluluğa" dikkati çekerek, "Ülkenin istikrarını istemeyen bazı güçler mevcut" dedi.

Hadi, bahsettiği taraflar hakkında detaylı bilgi vermedi.

Husilerin, güvenlik güçlerine entegresi

Yemen Savuma Bakanı Tümgeneral Mahmud es-Subeyhi ise ülkede arzu edilen ulusal dengenin sağlanması için "Husi Ensarullah Hareketi'nin güvenlik güçlerine entegre edilmesi" konusunda çalışıldığını ifade etti.

Subeyhi, Sana'da polislere ait bir kampı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, emniyet güçleri ve askeri birimlerin anayasadaki görevleri gereği asayişin sağlanmasından sorumlu olduğunu belirterek, "Husilerin güvenlik güçlerine entegrasyonu konusunda hareketin liderleriyle anlaşmaya varıldı. Bu konuda çalışmalar yapılmakta. Ülkedeki güvenlik ve istikrarı sağlamak için verilecek herhangi bir desteğin toplumun tüm kesimlerinin onayladığı bir plan üzerine olmalıdır" dedi.

Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanlarının Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede sık sık kentlerde "Husi karşıtı" gösteriler düzenleniyor. - Sana

Kaynak: AA / Politika

Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title