Haberler

Yemen'de Şiddet Olayları

Cumhurbaşkanı Hadi, Husilerin, güvenlik birimleri ve devlet televizyonunu hedef alan saldırılarını "darbe çabaları" olarak nitelendirdi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbuhu Mansur Hadi, Husi Ensarullah Hareketi militanlarının güvenlik birimleri ve devlet televizyonu binasına yönelik saldırılarını "darbe çabaları" olarak nitelendirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Hadi, siyasi çözüm sağlanması için yürütülen çabaları destekleyen 10 ülkenin büyükelçileri ile bir araya geldiği toplantıda hükümetle Husiler arasında yaşanan krize ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Hadi, Husi militanlarının devlet televizyonu binası ve güvenlik birimlerini hedefleyen saldırılarını hatırlatarak, "Bu tür saldırılar, devleti düşürmek isteyen darbe girişimleridir" dedi.

Devletin barış yanlısı bir politika izlemeye çalıştığını ifade eden Hadi, şunları söyledi:

"Çeşitli komitelerle ortak çalışmalar yürüterek ülkeyi tehlikeye sokacak durumlardan imtina ediyoruz. Bu çerçevede son olarak BM Yemen Temsilcisi Cemal bin Ömer'in Sa'da ilindeki çalışmaları örnek gösterilebilir. Öte yandan Husilerin 'halkın talepleri' adı altında dillendirdikleri sloganlar ise kullandıkları bir kılıftan ibarettir. Artık gerçekler ortaya çıktı."

Hadi, Husi Hareketi'ni ülkedeki gerginliği tırmandıracak olayları düzenlemekle itham ederek "Bu durumun ülkeyi ekonomik ve sosyal açıdan zor duruma sevk edeceğini defalarca dile getirdik. Husiler, bir yandan ulusal diyalog görüşmelerini yürütürken diğer taraftan da mevcut durumu daha kötü hale getiriyorlardı. Başta silahlarını devlete teslim etme konusu olmak üzere ulusal diyalog görüşmelerinde karara bağlanan maddelerin yükümlülüklerinden kaçıyor. Bu da onların söylemlerinin aksine Körfez girişimi ve diyalog görüşmelerinden kaçtıklarını teyit ediyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Hadi, büyükelçilerden Yemen'de yaşananları ülkelerinde anlatmalarını istedi. - Sana

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title