Haberler

Yemen'de Husilerle Mücadele

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Taiz ve El-Beyda kentlerinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait mevzilere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri Taiz'in El-Murur ve El-Huban mahallelerinde Husilerin mevzilerini bombaladı. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi ancak sayı verilmedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin Taiz'deki bazı noktaları ele geçirdiği ifade edildi.

Direniş güçlerinin Husilerin kontrolünde bulunan Taiz'in batı kesimindeki Hadaig es-Salih, 30. Kavşak ile Velhan Dağı bölgeleri ile örgüte ait araçları ele geçirdiği aktarıldı.

El-Beyda'da hava saldırıları

Bu arada, koalisyon güçlerinin El-Beyda kentinde Ensarullah Hareketi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı silahlı güçlerin ortaklaşa kullandığı karargahı bombaladığı belirtildi.

Karargahın olduğu yerden şiddetli patlama seslerinin duyulduğu ve yoğun dumanların yükseldiği bildirildi ancak ölen ya da yaralananlar hakkında bilgi verilmedi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

El Beyda Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title