Haberler

Yemen'de Husilerin Camiye Saldırısı

Yemen'deki meşru hükümet, Husilerin elindeki "ağır silahlar ve güdümlü füzelerin pazarlık konusu yapılmasını" kesinlikle kabul etmeyeceğini bildirdi.

Yemen'deki meşru hükümet, Husilerin elindeki "ağır silahlar ve güdümlü füzelerin pazarlık konusu yapılmasını" kesinlikle kabul etmeyeceğini bildirdi.

Orduya ait bir karargahtaki mescidin hedef alınmasının ardından hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "Caminin hedef alınması, bu sapkın grubun (Husilerin) ahlaki, dini ve insani değerler konusunda ne kadar alçaldığını gözler önüne serdi." denildi.

Açıklamada, Husi militanların bu saldırıyla, çirkinlik ve aşırılıkta terör örgütleri DEAŞ ve El-Kaide ile yarıştığı vurgulandı.

Camiye yönelik saldırıda " İran'ın Fars projesinin" hakim olduğu savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yemen hükümeti, özel projeler uğruna uluslararası toplumu tehdit etmek ve baskı yapmak için kendilerini platform olarak kullanan İran'daki destekçilerini razı etmeye çalışan Husilerin uyguladığı terörün ve kaprislerinin tutsağı olmayacak. Dolayısıyla, ağır silahlar ve güdümlü füzelerin Husilerin elinde kalmasını kabul etmeyecek, pazarlık konusu dahi yapmayacağız."

Açıklamada, konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2216 sayılı kararının net olduğuna işaret edilerek, bu kararın yorum veya hileye açık olmadığı ifade edildi.

Yemen ordusuna bağlı "26 Eylül" sitesinde dün yayımlanan haberde, Husilerin, Sirvah ilçesinde orduya ait Kufel karargahındaki camiye 2 kez roketli saldırı düzenlediği, olayda 22 askerin öldüğü, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title