Haberler

Yemen'de Gösteri

Başkent Sana'da, benzin kıtlığı ve elektrik kesintileri protesto edildi.

Yemen'in başkenti Sana'da yüzlerce kişi, başkentte son günlerde yaşanan benzin kıtlığı ve elektrik kesintilerini protesto etti.

Sana Üniversitesi önünde toplanan gösterici, sloganlar atarak Petrol Bakanlığı önüne yürüdü.

Sloganlarda, halkın ekonomik duruma dayanacak gücünün kalmadığı, işsizlik ve hayat pahalılığının yanı sıra son günlerde yaşanan benzin kuyrukları ve uzun süreli elektrik kesintileri ile "sosyal patlamanın" eşiğine gelindiği ifade edildi.

Sana'da son bir haftadır petrol istasyonlarında uzun kuyruklar oluşuyor. Kentte ayrıca günde 12 saati bulan elektrik kesintileri de yaşanıyor.

Sürücüler ve araç sahipleri krizin bir an önce çözümlenmesini bekliyor. Yetkililer başkent Sana'ya günlük 1 milyon litre benzin nakledildiğini ancak günlük kullanımın 1 milyon litrenin üstüne çıkması ile talebin karşılanamadığını belirtiyor.

Başkente tankerlerle yapılan akaryakıt sevkiyatı bazen Sana'ya girişlerde yaşanan güvenlik zaafiyeti ve kabilelerin yol kesmeleriyle de kesintiye uğrayabiliyor.

Yemen, 2011 yılından bu yana birçok ekonomik sorunun yanı sıra, enerji açığı, artan işsizlik ve güvenlik zaafiyeti gibi problemlerle de karşı karşıya kalıyor. - Sana

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title