Haberler

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi Cibuti'de

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'in, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile bir araya geldiği bildirildi.

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'in, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile bir araya geldiği bildirildi.

Beraberindeki heyetle Cibuti'yi ziyaret eden Hadi ile Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh, Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkiler ile Yemen'deki gelişmeleri ele aldı.

Liderler tarafından görüşme sonrası yayımlanan yazılı açıklamada, Cibuti ile Yemen arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğine vurgu yapılan görüşmede kardeşlik, dostluk ve tam bir anlayışın hakim olduğu ifade edildi.

Yemen'deki ve Kızıldeniz'deki güvenlik ile askeri durumların ele alındığı görüşmede, bu bölgelerde istikrar ve güvenliğin sağlanması için bilgi değişimi, iş birliği ile koordinasyonun güçlendirilmesi için bir anlaşma imzalandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşen liderlerin kardeş iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ile ortak iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda kararlı olduğu belirtildi.

Yemen hükümetinin, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından kurtarılan bölgeleri yeniden yönetmesini övgüyle karşılayan Guelleh, Yemen'deki meşru hükümete destek verdiğini, güvenlik ile istikrarın sağlanması için hedeflenen çabaları desteklediğini vurguladı.

Hadi'nin de Yemen'e, halkına ve hükümetine destek veren Cibuti'ye takdir ve teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

Afrika'nın doğu bölümünün Arap Yarımadası'nı çevreleyen, Etiyopya, Somali, Eritre ve Cibuti'yi içine alan bölge Afrika Boynuzu, Yemen'deki meşru hükümeti desteklediğini duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ömer Cibuti Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title