Haberler

Yemeklerin Sobada Pişirildiği Tatil Köyüne İlgi

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan Mehmet ve Nusreta Balkanlı çiftinin, mutfak tüpü yerine dışarıda kurulan sobada yemeklerin pişirildiği, orman içinde tamamen doğal imkanlara sahip tatil köyü ilgi görüyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan Mehmet ve Nusreta Balkanlı çiftinin, mutfak tüpü yerine dışarıda kurulan sobada yemeklerin pişirildiği, orman içinde tamamen doğal imkanlara sahip tatil köyü ilgi görüyor.

Deniz ve ormanın buluştuğu bir alanda kurulan tatil köyü, genellikle ailelere hitap ediyor. Konaklayan kişilerin, orman yürüyüşü, deniz sefasını bir arada yapma imkanı sağlayan tesis, 5 kişilik odalarda günlük 150 liraya hizmet veriyor. Tatil köyünde yılda 350-400 kişi konaklıyor.

Mehmet Balkanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan göçmeni olduğunu ve Erdek'in Turanköy beldesine 25 yıl önce yerleştiğini söyledi.

Yıllarca otobüs şoförlüğü yaptığını ve pek çok yeri gördüğünü belirten Balkanlı, "Hayalimde hep böyle bir tatil köyü kurmak vardı. Bu planı gerçekleştirmek 3 sene önce nasip oldu. Doğayı çok sevdiğim için ve doğaya hayranlığımdan dolayı böyle bir tesis yaptık" dedi.

Balkanlı, ormanlık alana oturma odası kurma fikrinin ise eşinden çıktığını dile getirdi.

Ağaçların arasına serdikleri halının çevresine, eşinin ahşap paletlerden yaptığı koltukları koyduklarını aktaran Balkanlı, şöyle konuştu:

"Burada klimamız yok ama doğal klimalarımız var. Çamların püfür püfür esen sürekli bir rüzgarımız var. 12 ay şu rüzgar devamlı eser. Esmediği zaman zaten bunalıyoruz burada. Bahçeyi bile kendim yaptım, ektim ve tamamen doğal. Konuklarımız ise genelde günlük kalıyor. Bazen haftalık, bazen de 3 veya 5 günlük konaklamalar oluyor. Çekirdek ailelere hitap ediyoruz. 5 kişilik odalarımız bulunuyor."

Balkanlı, tesisindeki evlerin ahşap malzemelerini Karadağ'dan getirttiklerini bildirdi.

Müşterileriyle adeta bir aile gibi olduklarını vurgulayan Balkanlı, "Burada, ailelere göre herhangi bir program yapmıyoruz. Aile buraya geldiği zaman buraya ayak uyduruyor. Buradaki doğallığa alışıyor, denize kendi gidiyor. İstedikleri yemeği, tıpkı köy hayatında olduğu gibi sobanın üzerinde pişirebiliyorlar. Ormana gidip yürüyüş yapabiliyorlar. Eylül ve ekim aylarında ise mantar toplayabiliyorlar. Hatta kestane bile toplayabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Mehmet Balkanlı, çevrenin temiz tutulmasını ve bulundukları yere de bir yol yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title