Haberler

Yemek Yerken Çay İçmeyin!

Geçtiğimiz aylarda 'neden Açım Neden Şişmanım' adlı kitabını çıkaran Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, yemek yerken kesinlikle çay ve kahve içilmemesi gerektiğini söyledi.

Doğru beslenmenin önemine değinen Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, "Aç değilseniz yemeyin ve yerken de; yüzde 75 doyma kuralını uygulayın. Evde veya dışarıda yerken mümkün olduğu kadar basit şekilde beslenin.En fazla 3 veya 4 yiyeceği karıştırın. Mevsimlere göre beslenmeye özen gösterin. Yazın sulu ve serin gıdalar, kışın sıcak ve kuru gıdalar tüketin. Tatlandırıcı ve şeker kullanmayın. Yiyecekleri 30-40 kez çiğneyin.Ağızda çiğnenen asidik gıdalar alkali olurlar ve midede o denli az asit oluştururlar. Bu da kilo vermeye yardımcı olur. Yemek sırasında su veya sıvı tüketmeyin.Sindirim yavaşlar, fermantasyona izin verecek şekilde tükürük ve mide salgıları sulanır. Öğün aralarında günde toplam 10-12 bardak-2 litre (saf ve alkalik) su tüketin. Sabah kalkınca 2 bardak; kahvaltıdan sonra 2 bardak; yemekten sonra 2 bardak; akşam yemekten sonra yatmadan önce 2 bardak su içmeye çalışın.Çok ağır bedensel çalışmıyorsanız daha hafif beslenin. Yemeklerinizi sakin bir ortamda, oturarak, huzurlu olarak yiyin.Ne kadar hızlı yerseniz, o kadar yavaş hazmedersiniz.Bu da kilo almanıza neden olur. Hastayken, ateşiniz varken sulu gıdalar tüketin. Duygusal çöküntü yaşıyorsanız, kızgın,endişeli ve üzüntülü iseniz yemek yemeyin. Sindirim sistemi kapanır çalışmaz. Yediğiniz her şey kalır, asit ve toksin üretir.Bu durumlarda oruç tutmak iyidir. Unutmamak gerekir ki önemli olan ne yediğinizdir, ama daha da önemlisi ne kadar yediğinizdir. "Çok yiyen beden hastalıkla doludur." Herkesin midesi kendi 2 avucu kadardır. Ana öğünlerde 2 avuç kadar yemek yenilmeli, ara öğünlerde ise 1 avuç yenilmelidir.

Doğru Yiyecek kuralları : Yüksek glisemik indeksli yiyecekleri tüketmeyin. Düşük glisemik indeksli yiyecekler tüketin. Lifli gıdalar tüketin. Çok pişmiş ve kaynamış yağdan, bira ve şekerden kaçının. Yüzde 30- yüzde 50 taze ve çiğ gıda tüketin. Sentetik ve rafine gıdalardan kaçının. Soğuk iyi preslenmiş yağ ile sebze suyu tüketin. Yağlı, işlenmiş et ve et ürünlerinden kaçının. Organik tavuk, balık, dana, hindi, tüketin, bu arada unutmayınız sebze yemeği ana yemek olsun, et yemeği garnitür olsun. Yemeği sevgiyle pişirirseniz faydalı, ilaç olur; yemeği kızgınlık ve nefretle pişirirseniz zehir olur." Dedi.

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, daha sonra şunları söyledi;

MİDENİN KURALLARI

Sıvı gıdaları yemekten 2 saat sonra tek başına tüketin. Yemekte küçük bir bardak sıvıdan fazlasını tüketmeyin ( 120 ml) Yemekte çay ve kahve içmeyin (1,5 -2 saat sonra veya 1 saat önce için) Yemekte süt içmeyin (1,5 -2 saat sonra veya 1 saat önce için) Meyveleri tek başına tüketin (1,5 -2 saat sonra veya 1 saat önce yiyin) Yemeği sıkılınca yemeyin, acıkınca yiyin. yemekten sonra 35-45 dakika dinlenin, hazmı kolaylaştırır. Mide ilacı antiasidleri kullanmayın Yemekten sonra ki 3 saat içinde uyumayın Ne düşünürsek, ne yersek ve barsaklardan ne kadar emilirse oyuz!

BARSAKLAR İÇİN ÖNERİLER

Büyük bir bardak greyfurt suyu için sabahları, ardından 30 dakika bir şey yemeğin. Yemekte kahve, kola ve çay içmeyin, yemekten 1,5 saat sonra için. Her gün minimal 15 dakika egzersiz yapın. Çok fazla yemekten ve çok fazla öğünden kaçının. İşlenmiş gıda ve şekerden uzak durun. Her gün aynı şeyleri yemeyin, değişiklik yapın. Çok fazla domates, patates, biber, patlıcan, tütün tüketmeyin. Sigara içmeyin. Lifli gıda tüketin Sindirim ağızda başlar, bununla ilgili 3 ana kural. Çiğne, çiğne ve çiğne. Tükürük çiğneyince salgılanır ve sindirim ağızda başlar." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title