Haberler

Yemek Yardımını Alamayan Belediye Memurları Bir Günlük İş Bıraktı (2)

Grev PANKARTINI BELEDİYEYE ASTILARİzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT ve İZSU'da görev yapan memurlar, günlük 14.90 TL olan yemek yardımının ödenmemesinden dolayı binaya grev pankarta astı.

Grev PANKARTINI BELEDİYEYE ASTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT ve İZSU'da görev yapan memurlar, günlük 14.90 TL olan yemek yardımının ödenmemesinden dolayı binaya grev pankarta astı. İZSU binası önünde toplanıp belediye binasına kadar yürüyen belediye çalışanları adına şube başkanı Hakan Kıran, basın açıklaması yaptı. Yemek hakları için 1 günlük uyarı grevinde olduklarını söyleyen Hakan Kıran, şunları söyledi:

"Belediye emekçilerine verilecek bir yemeği bile çok gören belediyeyi buradan uyarıyoruz. Sendika olarak her zaman işimize, işyerimize ve ekmeğimize sahip çıkacağımızın sözünü verdik, sahip çıkıyoruz. Ancak hukuksuz yaklaşım devam eder, yemek hakkımız verilmezse, verdiğiniz sözü tutmazsanız bundan sonra da eylemlerimiz şiddetini arttırarak sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Yaşanacak bu mağduriyetlerin sorumlusu biz değil siz olacaksınız. İzmir halkına hesabı da siz vereceksiniz. İnsan yaşamında en önemli unsur olan yemek hakkının ideolojisi olmaz. Biz burada sınıf dayanışması içerisinde, bir sendika hariç bütün sendikalar, bir lokma yemek için emeğin şemsiyesi altında toplandık."

Hakan Kıran, kimseden sadaka beklemediklerini, yasal haklarını istediklerini, bunu da alacaklarını, sorunun çözülmemesi durumunda iş bırakma eylemlerinin devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title