Haberler

Yelkenli Teknesiyle Dünya Turuna Çıkıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Sail&Sail Yelken Okulu'nun sahibi Mustafa Yurtbulmuş, 14 metrelik 'Balıkçıl' isimli yelkenli teknesiyle dünya turuna çıkacağını bildirdi.

Geleceğin denizcilerini yetiştiren 47 yaşındaki Mustafa Yurtbulmuş, yıllarca sürdürdüğü başarılı iş hayatını ani bir kararla sonlandırıp, kendini denize adadı. Maviye ve özgürlüğüne düşkün olan ve bugüne kadar pek çok denizde yelken açan Yurtbulmuş, bu defa dünya turu için demir alacak. Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 20 Eylül'de palamarını çözecek olan Yurtbulmuş, farklı denizler ve farklı yaşamlar keşfetme arzusuyla çıkacağı 1.5 yıl sürmesi beklenen yolculuğunda, 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı ziyaret edecek. 14 metrelik bir 'Jeanneau Sun Odyssey 45' tipi yelkenli olan Balıkçıl ile yapacağı ortalama 30 bin deniz mili yolculukta Yurtbulmuş'a bazı limanlar arasında amatör yelkenciler de katılabilecek. Yurtbulmuş'a seyahati boyunca deniz tutkunu Elif Keskin de eşlik edecek. Yurtbulmuş, teknesi Balıkçıl ile 200 yelkenli ve bin 200 yelkencinini katılacağı Atlantik okyanusunda gerçekleştirilecek ARC (Atlantic Rally for Cruisers) yarışına da katılacak.

23 Kasım'da Kanarya Adaları'dan (Las Palmas) başlayıp, Karayip Adalarında (St. Lucia) son bulacak yarışta Yurtbulmuş'un okyanus geçişinde 2 bin 700 deniz mili ile 17 gün kara görmeden seyir yapacağı belirtildi. Dünya turu için birçok elektronik ve mekanik donanımı ilave edilen Balıkçıl'da her türlü güvenlik, elektrik, elektronikler, mekanik, arma ve yelken donanımı dünya turuna uygun hale getirilerek yedeklendi.

YOLCULUK BELGESEL VE KİTAP OLACAK

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü mezunu olan Yurtbulmuş, seyahati süresince yelkenli teknesi ile gittiği tüm limanlarda, o coğrafyanın özel lezzetlerini ve yaşadığı tüm maceralarını da kaleme alacak. Tüm bu macerayı Yurtbulmuş, bir belgesele dönüştürecek. Belgeselin ilk ayağı olan Marmaris-Atina etabında 6 kişilik profesyonel çekim ekibi de yer alacak. Birçok etaptan oluşan seyahate katılmak isteyenler sailnsasil.com ve ww.balikcil.org. sitelerinden ayrıntılı bilgi edinebilecek.

Akdeniz, Ege ve Hırvatistan kıyılarını gezen, Marmaris'den, Kıbrıs - İsrail - Lübnan'a gidip gelen Yurtbulmuş, okyanus tecrübesine de sahip. Kaptan, Dufour 40 performans teknesiyle 3,5 aylık Marmaris - İngiltere ve Marmaris - Kızıl Deniz - Marmaris seyrini gerçekleştirmişti.

----------------- KUTU ------------------

Mustafa Yurtbulmuş kimdir?

Mustafa Yurtbulmuş, International Sailing School'un temsilciliğini yaptığı International Yachtmaster Training'den Master of Yacht ve Sailing Instructor belgelerini alıp ISS çatısı altında bir müddet eğitmenlik yaptı. 2011 yılında Marmaris'te Sail&Sail Yelkenli Eğitim Okulu'nu kurdu ve 5 yıldır profesyonel yelken eğitmenliği yapıyor. Yurtbulmuş, Akdeniz, Ege ve Hırvatistan kıyılarını gezdi. Marmaris'den, Kıbrıs - İsrail - Lübnan'a gidip gelen birçok seyir yaptı. İlk teknesi Blues ile IRC 2 de Trofe birincisi ve IRC 3 trofe birincisi oldu. Mustafa Yurtbulmuş'un şu ana karar kayıtlı 30.000 deniz mili olmak üzere hesabını yapamadığı kadar çok deniz mili ve yarışlar sonunda kazandığı birçok kupası var. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhaniye Marmaris Eylül Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title