Haberler

Yelkende Bodrum Cup Heyecanı Başlıyor

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın basın toplantısı bugün yapıldı.

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın basın toplantısı bugün yapıldı.

25 yıldır yarışın organizasyonunu yürüten Era Yat Kulübü Başkanı Erman Aras, bu yıl bayrağı turizmci Süleyman Uysal'a devredeceğini açıklayarak, Bodrum'daki yarışları dünya markası haline getirdiklerini söyledi. Yarışlara 150 yat ile bin 500 kişinin katılacağı açıklandı.

Era Yat Kulübü tarafından Bodrum'da 25 yıldır düzenlenen ve Türkiye ile Akdeniz'in en büyük deniz organizasyonlarından biri olan, bu yıl Palmarina ana sponsorluğunda 20- 25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 26'ıncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın basın toplantısı LVZZ Otel'de düzenlendi. Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Palmarina Genel Müdürü Cenk Bircan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocair ve Barbaros Yatçılık Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş katıldı.

'DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ'

Bodrum'da çeyrek asırdır düzenlenen ve dünya markası haline gelen yarışların 25 yıldır organizasyon komitesi başkanlığını yaptığını belirten Erman Aras şunları söylediSadece Bodrum'un değil Akdeniz ve dünyanın en önemli yat yarışlarından biri haline gelmeyi başaran Bodrum Cup Yelken Yarışları, 25 yıl önce başladığında bir hayalimiz vardı. O günlerde optimist ve lazer takımlarında yarışan ve milli olan Bodrumlu çocuklarımızın gelecekte bu organizasyonda görev alacak iş adamları haline gelmesini hedeflemiştik. Şimdi bu hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Optimist ve lazerde çok önemli başarılara imza atan Süleyman Uysal'a yarışların birinci gününde çalınacak kampana çanının ardından organizasyon komitesi başkanlığımı devredeceğim.

İLK KEZ YUNANİSTAN'DAN 5 YAT YARIŞACAK

Turizmde marka olan ilçenin bazı sıkıntılar yaşadığını söyleyen Süleyman Uysal ise şöyle konuştuBodrum turizmde dünyanın markası haline gelirken, deniz ve yat turizmini geliştirmekte sıkıntılı yıllar yaşadı. Bu dev organizasyon ile sıkıntıları aşmayı başardık. Önümüzdeki hafta başlayacak yarışlara 150 yatta yaklaşık bin 500 kişi katılırken, bu yıl ilk kez komşu Yunanistan'dan 5 yat bizimle birlikte yarışacak. İleriki yıllarda bu sayının giderek artacağına inanıyorum.

PANKARTLI EYLEM YAPILACAK

Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, koyların yeterince korunmadığına dikkat çekerek Hala Gökova'nın cenneti Mazı, Ören ve Kisebükü koylarını deniz turizmi tesisleri adı altında imara açmak için yeni yasal düzenlemeler yapılıyor. Bunlara dur demek, mavi yolculuğun beton yığınına çevrilmesini önlemek için deniz ortasında pankartlı eylem yapacağız. Mavi yolculuk koylarının imara açılmasını protesto edeceğiz. Her fırsatta koyları bekleyen tehlikeyi anlatacağız dedi.

20 Ekim'de yapılacak kortej yürüyüşünün ardından, yatlar 21 Ekim Salı günü sabahı Bodrum Kalesi açıklarından yelkenlerini açacak. son gün 25 Ekim'de 14 millik Yalıkavak Bodrum etabının ardından aynı akşam ödüller verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Uysal Akdeniz Türkiye Bodrum Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title