Haberler

Yeğenlerinin Serbest Bırakılması İçin Orman Yangını Çıkardıkları İddiası

Karabük Orman İşletme Müdürü Uzunsoy: “Son bir ayda peş peşe çıkarılan yangınlarda 16 hektarlık alan zarar gördü”

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, iki amca ve halanın orman yakmaktan tutuklanan yeğenlerinin serbest bırakılması amacıyla aynı suçu işledikleri iddiasıyla cezaevine gönderilmesine ilişkin, "Son bir ayda peş peşe çıkartılan yangınlarda 16 hektarlık alan zarar gördü" dedi.

Uzunsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumayanı köyü yakınlarında bir hafta önce bir hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangını çıkardığı iddiasıyla 13 yaşındaki çocuğun tutuklandığını, olaydan sonra aynı bölgede 4 yangın başlatıldığını ancak büyümeden söndürdüklerini söyledi.

Yangınlar nedeniyle jandarmanın çalışma başlattığını ve 3 kişinin tutuklandığını hatırlatan Uzunsoy, şöyle konuştu:

"Karabük'ün yüzde 70'i ormanla kaplıdır. Bu ayları biz 'yangın mevsimi' olarak niteleriz. Yangınların sebebi vatandaş kaynaklı da olabiliyor, aşırı sıcaklardan da kaynaklanabiliyor ancak son günlerde o bölgedeki yangınlarda artış gözledik. Jandarmayla konuyla ilgili irtibata geçtik. Jandarma ekipleri incelemede bulundu. Ormanı yaktığı iddia edilen aynı aileden 4 kişi tutuklandı. Son bir ayda peş peşe çıkarılan yangınlarda 16 hektarlık alan zarar gördü.

Ormanı yakma nedenlerini anlamakta zorlanıyoruz. Ormanlarımız milli servettir. Ormanlar birçok canlıya ev sahipliği yapıyor, insanlarımız da ekonomik olarak faydalanabiliyor."

Olay

Merkeze bağlı Cumayanı köyü yakınlarında bir hafta önce yaklaşık bir hektar alanın zarar gördüğü yangını çıkardığı iddia edilen O.G. tutuklanmış, suçsuz olduğunu savundukları yeğenlerinin serbest bırakılmasını isteyen ancak yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca ormanlık alanda yangın çıkardıkları öne sürülen amcaları Ö.G ve M.G ile hala Ö.G. de tutuklanmıştı. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title