Haberler

Yeğen Ağa İş Merkezi Boşaldı

Erzurum'un Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları işsizlik nedeniyle birer birer boşaltılıyor.

Erzurum'un Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları işsizlik nedeniyle birer birer boşaltılıyor. Yeğen Ağa İş merkezinin ilk açıldığı zamanlar yaklaşık olarak 360 dükkanın hizmet verdiğini söyleyen esnaf, şimdilerde ise merkezde sadece 10 işyerinin hizmet verdiğini belirtiyorlar.

Erzurum Konfeksiyoncular İmalatçılar Elbiseciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Fuat Yılmaz "Ciddi manada Erzurum'da imalat sektörü bitmiş durumda bu sebepten dolayı devletin bize teşvik vermesini istiyoruz. Sektörümüz her geçen gün eriyerek yok oluyor. Bizim kendi yetiştirdiğimiz elemanlar bu işi bırakıp angarya işlere başlamak zorunda kaldı. Artık çırak alıp yetiştiremez duruma geldik. Bu mesleğin yok olmaması makinaların yeniden çalışması için teşvik kredilerine ihtiyacımız var. Bizim yok olmamızdaki asıl sebep büyük firmalar. Büyük firmalar piyasaya girince küçük esnaf yok olma noktasına geldi. Yeğen Ağa iş merkezi tamamen bitmiş durumda,

şu an burada esnaf yok. Yeğen Ağa iş merkezi İlk açıldığı zamanlar 360 dükkan çalışır haldeydi. Şimdi ise 10 dükkan çalışıyor. Gül Ahmet ve Mahalle başının olduğu kesim imalat açısından bitmiş durumda biz buraların yeniden canlandırılmasını istiyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fuat Yılmaz Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title