Haberler

Yedisu'da Beyaz Esaret

Güncelleme:

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, okullar 3 gün süreyle tatil oldu.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, beyaz örtüye bürünün ilçe merkezinde okullar 3 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezinde bulunan Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu'na ait halı saha çatısı çöktü.

Kar yağışı nedeniyle elektriklerin de olmadığı ilçede hayat adeta durma noktasına geldi. Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılının başladığı bugün ilçe merkezinde okullar kar yağışı dolayısıyla 3 gün süreyle tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulların tatil edildiğini velilere duyururken, sabahın erken saatlerinde okula gelen öğrenciler evlerine geri döndü.

HALI SAHA ÇATISI KAR AĞIRLIĞINI TAŞIYAMADI

SODES projesi ile yapılan ve ilçede tek olma özelliğini taşıyan Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu halı sahası etkili olan kar yağışı dolayısıyla çöktü. Kar ağırlığını taşıyamayan halı saha çatısının çökme anında öğrencilerin olmaması büyük bir faciayı önledi. Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yıldız, çatısı çöken halı sahanın ilçenin tek sosyal faaliyetlerinin yapıldığı tesis olduğunu söyledi. Yıldız, "İlçemizin sosyal etkinlik alanında gençlerimizin kullandığı tek sosyal tesisti. Yoğun kar yağışı nedeniyle has ar gördü. Bunu en kısa sürede çözeceğiz ama okulun açık olduğu ve gençlerin içinde spor yaptığı bir dönemde gerçekleşmemiş olması bizim tek teselli kaynağımız. İlçemize geçmiş olsun. En kısa sürede bu sosyal alanı faal duruma getirmeye çalışacağız" dedi.

İLÇENİN ÇEVRE İLE İRTİBATI KESİLDİ

Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Yedisu ile Bingöl, Yedisu ile Erzurum ve Yedisu ile Erzincan karayollarının yanı sıra ilçeye bağlı 13 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığı belirtildi. Aşırı kar yağışı nedeniyle ilçenin çevre il ve ilçelerle bağlantısı kesildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Yedisu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title