Haberler

Yedisu'da 100 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından "Okuyorum Çünkü Fırsat Eşitliğini Yakaladım" projesi kapsamında 100 kişilik kız-erkek lise öğrenci için yurt yapılacağı beliritildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yedisu ilçesi şubesi tarafından hazırlanarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne sunulan proje kapsamında ilçede 100 kişilik kız-erkek lise öğrenci yurdunun yapımı için zemin etüt ve projelendirilme çalışmaları başladı. Proje hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Aziz Onur Aydın, projenin Mart ayında ihaleye çıkarılacağını belirtti. Aydın, "Yapılacak olan yurt binası, Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım Tesisler Daire Başkanlığı MEB 2004.55 tip projesi kapsamında 26 adet yatak odasından oluşmaktadır. Her bir yatak odası 4 öğrenciliktir. Her katta ütü odası, tuvaletler ve kat görevli odaları bulunmaktadır. Zemin katta ayrıca doktor, hemşire, hasta, santral odası, engelli öğrenci yatak odası, nöbetçi öğretmenler odası, depo odası, bekleme odası, yemekhane, dinlenme ve TV salonu bulunmaktadır. Bodrum katta ise sığınak, kömür deposu, kazan dairesi, su deposu, 2 adet banyolu ve tuvaletli hizmetli odası, 1 adet teknisyen odası, çamaşırhane, havalandırma santral odası ve mutfaktan oluşmaktadır. Ayrıca mutfak, yemekhane arası asansör sisteminin olduğu ve katlara asansör sisteminin olduğu ve yangın merdivenlerinin erkek ve kız öğrenci bölümlerinde ayrı olarak tasarlanmıştır" dedi.

Yapının günlük yaşam koşullarına göre standartların üzerinde olduğunu ifade eden Kaymakam Aydın, "Bu anlamda projenin hazırlanmasından, sunulmasına ve bu aşamaya kadar gelmesine kadar desteklerini esirgemeyen siyasi ve bürokrasilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Yedisu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title