Haberler

Yedikule Hayvan Barınağı 7. Sevgi Günü"

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği "Yedikule Hayvan Barınağı 7. Sevgi Günü" çok sayıda hayvanseveri bir araya getirdi.

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği "Yedikule Hayvan Barınağı 7. Sevgi Günü" çok sayıda hayvanseveri bir araya getirdi.

Yedikule'deki Fatih Belediyesi'ne ait hayvan barınağında bu yıl yedincisi gerçekleştirilen organizasyona çok sayıda hayvansever katıldı. Organizasyon alanında kurulan stantlarda sergilenen hediyelik eşyalar, kıyafet ve bazı yiyecekler geliri barınağa bağışlanmak üzere satışa sunuldu.

Organizasyona katılan bazı ressamlar katılımcılara sevdikleri hayvanların resimlerini çizerken bazı sanatçılar da konser verdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 7'ncisi yapılan ve her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nden bir hafta önce gerçekleştirilen bu özel etkinliğin düzenlenmeye devam edeceğini söyledi.

Hayvanların da insanlar gibi ihtiyaçları olan bakıma muhtaç canlılar olduğunu belirten Demir, "Her yıl katılımın daha da kalabalıklaştığını görüyor ve buna çok mutlu oluyoruz. Yolda trafik ve park alanlarındaki hayvanseverlerin kalabalığını görünce projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Umarım uzun yıllar Yedikule'den başlayan bu kalabalık surların bitimine kadar uzayacak" diye konuştu.

Toplumda hayvan haklarının her geçen gün daha fazla önemsendiğini ve hayvanseverlerin her geçen gün çoğaldığını söyleyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan her türlü projenin belediye olarak arkasındayız. Hayvanların da insanlarca sevgi, ilgi ve korunmaya ihtiyaçları var. Zaten vicdanlı ve canlıları önemseyen bir topluma sahibiz. Onlar da hayatımızdaki sevginin büyük bir kesimini oluşturuyor ve onları da sevginin en önemli yerine koyabiliriz. Buraya gelen ve anlamlı projeye destek veren tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Demir, hayvan barınağında geçtiğimiz günlerde yaşanan köpek kaçırma ve yangın olaylarına karşı da her türlü önlemin alındığını ve alanın tamamının güvenlik kameralarınca donatıldığını sözlerine ekledi.

Etkinlikte Türk Kalp Vakfı Başkanı Samiramis Sekban tarafından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e "İyi Kalpli" ödülü takdim edildi. Etkinlik müzik dinletileri ve gösterilerin ardından son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title