Haberler

Yediği Yumurtaları Beğenmeyip Tavuk Çiftliği Kurdu

Güncelleme:

60 yaşındaki Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince tavuk çiftliği kurdu. Eski tuğla fabrikasında organik yumurta üretmeye başladı.

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki girişimci Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince eski bir tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine dönüştürerek organik yumurta üretmeye başladı.

Özdemir, yaklaşık 20 dönüm alana sahip fabrikayı devraldıktan sonra doğal yumurta yemek için tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Fabrika alanında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra 500 tavuk ve 20 horoz alan Özdemir, organik yumurta üretimine başladı.

Çiftliğinde günde ortalama 400 yumurta üreten Özdemir, yumurtaları Amasya ve çevre illerdeki marketlere pazarlıyor.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satın aldığı işletmede farklı bir iş yapmaya karar verdiğini, bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğü tavuk çiftliğini kurduğunu söyledi.

Özdemir, "Burada tuğla üretimi yapan arkadaşlar iflas etmiş. Burayı alıp tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. Bu düşüncemin oluşmasında yediğim yumurtaların kaliteli olmaması da etkili oldu. Yediğimiz yumurtaların hiçbiri organik değildi ve doğal yollarla üretilmiyordu. İnsanlara gezen tavuktan organik yumurta hizmeti vermek için 500 tavuk, 20 horoz alarak üretime başladım. İşimden memnunum. Hayvanlara sevgi verdiğin müddetçe onlar da size sevgisini her şekilde yansıtıyor." diye konuştu.

'AMACIM TÜM ÜLKEYE HİTAP ETMEK'

Ürettiği yumurtaları doğal yöntemlerle ürettiğini vurgulayan Özdemir, "Köy yumurtası tadında organik yumurta üretiyorum. Tavuklarım arazide yayılıyor. Yeşillikte yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtanın rengi, kokusu, tadı çok farklı. Şu anda Amasya ve çevre illere satış yapıyorum ama amacım çiftliğimi büyütüp ülke geneline hitap etmek." ifadelerini kullandı.

Metruk binaların ekonomiye kazandırılması gerektiğine işaret eden Özdemir, "Kullanılmayan tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine çevirerek ekonomiye, çiftlikte doğal yumurta üreterek de insanların sağlığına katkı sağladığımı düşünüyorum. Uzun yıllar ticaretle uğraştım, şimdi hayvanlarla iç içeyim." dedi.

Özdemir, tavuk çiftliği için 20 bin lira harcadığını anlatarak, "Milyonlarca lira harcanmış binalar atıl kalıyor, her bina bir şekilde değerlendirilebilir ve ekonomiye kazandırılır. Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş, burada tavuklarla uğraşmak. Buraya geldiğimde insanlarla uğraşmanın stresini atıyorum. Burada gerçekten huzur buluyorum, buradan ayrılmak istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: AA / Ekonomi

Taşova Amasya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

abuzer:

Bu yaşta adama helal olsun

5
1
yanıtYanıtla
bi vatandaş:

ARAŞTIRMALARIMA GÖRE serbest gezinen doğadan doğal olarak doğal ot vb şeylerle beslenen ayrıca horozu bulunan tavuk yumurtalarını tercih edin belki biraz pahalı olabilir ama marketten aldığımız çiftlik yumurtalarına oranla 10 kat daha vitaminli proteinli lezzetli ve yararlıdır sağlığımız için sevdiklerimiz için yumurta gerçekten çok önemli kısacası DOĞAL KÖY YUMURTASI

4
0
yanıtYanıtla
.........:

namazını kıl be adam . . . . . . .

1
3
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, günde içinden 4. 000 Kunut Dualarını oku, geçmişlerin Cennetlik olsun.

0
2
yanıtYanıtla
şevko:

siyah tavukların cinsi ataks dır, biraz yırtıcı tavuklardır ama yumurta verimleri güzeldir, keske devletde böyle üreticilere koperatif ortak pazar sistemine dahil etsede sayıları çoğalsa bizde rahat rahat daha güzel ürünler tüketebilsek, ama adaletsiz kalkındırma partisi ile çok zor bildikleri tek şey var , sıcak para ile borçlandırma politikası . . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title