Haberler

Yedi Yıl Sonra İlk Altın Madalya

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ve Türkiye'nin 40 yıl sonra üçüncülük kazandığı Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül'ün'de aralarında bulunduğu milli takım bugün İstanbul'a döndü.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ve Türkiye'nin 40 yıl sonra üçüncülük kazandığı Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül'ün'de aralarında bulunduğu milli takım bugün İstanbul'a döndü.

Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan Serbest Güreş Milli Takımı'nın altın madalyalı sporcusu Taha Akgül, Türkiye'ye altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Son üç senenin Avrupa Şampiyonu olarak ikinci kez katıldığım Dünya Şampiyonası'nda altın madalya aldım. 7 senedir dünya şampiyonalarında bir hasretlik çekiyorduk. 7 senedir dünya şampiyonumuz yoktu. İlk kez ben dünya şampiyonu oldum. Henüz 24 yaşındayım. 3 Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra serbest güreşte de tarihe geçtim. Çünkü üst üste 3 defa Avrupa Şampiyonu başka yok. Ben bunu başardım. 24 yaşında Allah bana büyükler dünya şampiyonluğunu nasip etti. Türkiye'nin ilk altın madalyasını ben aldım. Şimdi grekoromen maçları var. İnşallah diğer takım arkadaşlarımız da bunun devamını getirecekler. Biz serbest takım olarak takım halinde dünya üçüncüsü olduk. 40 yıl sonra bu başarıyı yakaladık. Darısı grekoromen takımımızın başına. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hedef önümüzdeki Rio Olimpiyatları. Hemen çalışmalara başlıyoruz. İnşallah Rio Olimpiyatları'nda da altın madalya alacağım."

Son 3 senenin Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, ilk maçında Macar rakibi Richard Csercsics'i 10-4'lük skorla, ikinci tur maçında ise Azeri Dzebisov'u 4-0'lık skorla mağlup ederek çeyrek finale çıkmıştı. Çeyrek finalde Amerikalı sporcu Tervel Ivaylov Dlagnev'i 4-2 mağlup eden Taha, yarı finalde de Belaruslu Alexei Shemarov'u 8-1 yenmiş ve adını finale yazdırmıştı. Taha Akgül, finalde de İranlı sporcu Komil Ghasemi'yi 4-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Taşkent'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde 125 kiloda Taha Akgül altın, 70 kiloda Yakup Gör gümüş, 86 Kiloda Selim Yaşar ve 97 kilo da Şamil Erdoğan bronz Madalya kazandılar. Takım halinde Türkiye 3. Olurken Rusya birinci iran da ikinci oldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taha Akgül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title