Haberler

Yedi Çeşit Undan Yapılan Ekmek Kilo ile Satılıyor

Sinan Yıldız / Gültekin Yetkin - Bulancak ilçesinde,  "beyaz ekmeği sofradan kaldırın" çağrısından sonra  bir fırın yedi çeşit undan 10 kiloluk ekmek üretti. İçinde kepek, çavdar, tam buğday unu, yulaf, haşhaş, beyaz un ile tahıl yer alan ve tüketicilerin beğenisini kazanan ekmek kilo ile satılıyor

Ekmek ustası Ferdi Yeşilkaya, AA muhabirine, "kepek ekmeği, buğday ekmeği ve çavdar ekmeği birleştirilse nasıl olur" merakından yola çıkarak yaptıkları ekmeğin lezzetli olduğunu söyledi.

İçinde yedi çeşit un bulunan ekmeğin ağırlığının on kilo olduğunu ve kilo ile satıldığını belirten Yeşilkaya, "Ekmeği önce deneme amaçlı yaptık ve vatandaşların beğenisine sunduk. Baktık ki talep çok, günlük 10-13 kilogramlık 10 adet ekmek üretmeye başladık" dedi.

"Bu ekmek beyaz ekmek tüketimini azaltmak için bir fırsattır"

Yeşilkaya, son zamanlarda beyaz ekmeğin zararlarına dikkat çekildiğine, beyaz ekmek yerine tam buğday, kepek ya da çavdar ekmeğinin tüketilmesinin önerildiğine işaret ederek, yapılan çalışmaların bu yönde vatandaşlarda bir bilinç oluştuğunu dile getirdi.

Vatandaşların artık siyah ekmeğe yöneldiğini ifade eden Yeşilkaya, şöyle devam etti:

"Siyah ekmeğin faydalı olması satışlarda etkili oldu. Günümüzde zaten siyah ekmeğe bir yöneliş var. Bu ekmek de beyaz ekmek tüketimini azaltmak için bir fırsattır. İçinde yedi çeşit un olan ekmeğimiz gerçekten harika. Beyaz ekmekten bir diğer avantajı da çabuk bayatlamaması. Bu ekmeği aldığınızda 3-4 gün gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz."

Ekmeğin kilosu 3 lira

Müşterilerin ekmeğin fırından çıkış saatini bildiklerini ve gelip hemen satın aldıklarını söyleyen Yeşilkaya, "Ekmeği sabah saat 10.00'da fırına atıyoruz 13.00'te çıkarıyoruz, 15.00 gibi atıp 18.00 gibi çıkarıyoruz. Müşterilerimiz ekmeğin çıktığı saatleri takip ediyor ve sıcak ekmek alıyor" dedi.

Yeşilkaya, ekmeğin kilosunun 3 lira olduğunu, vatandaşların da fiyatı beğendiğini söyledi.

Müşteriler ise sağlıklı ve lezzetli olduğu için söz konusu ekmeği tercih ettiklerini dile getirdi. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title