Haberler

Yedek Listeler İçin Çalışma Yapılacak

Avcı, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesini öngeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, soruları yanıtladı.

Bakan Avcı, kontenjanlara ilişkin bir soru üzerine yedek listeleri çalıştırdıklarını, iki kez açtıklarını, yedek listelere rağmen boş kalan kontenjanların bulunduğunu ifade etti.

Bu konuda bir düzenleme yapmaları gerektiğini kaydeden Avcı, "İnşallah önümüzdeki yıl, bu tercihler meselesini, tıpkı üniversitelere giriş meselesinde olduğu gibi bütün yedek listeleri, kontenjanlar dolana kadar işletilecek şekilde düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yılki düzenlemede, ilk tercihleri aldıktan sonra geçişleri engellersek, tek tercih üzerinden bu kayıtıları yaparsak, o zaman yedek listeler boş kaldıkça yukarıya doğru çalıştırılabilir hale gelecek" diye konuştu.

Avcı, bir başka soruyu yanıtlarken, "Ayvalık'taki öğretmen meselesi, bazı yayın kuruluşlarında köpürtüldüğü gibi çarşaf giyme meselesi değil, geleneksel, Türkiye'nin her yerinde giyilen manto. Anladığım kadarıyla biraz daha bol bir manto. Okul bahçesi duvarından çekilen fotoğraflar üzerinden öğretmenin özel hayatını da rencide edecek yayınlar yapıldı. Bu konunu, buraya getirilmiş olmasından da üzüntü duyuyorum" dedi.

-Oy hırsızlığı tartışması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın, teklifle ilçenin ve üniversitenin isimlerinin değiştirilmesini takdirle karşıladığına yönelik sözlerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tepki gösterdi. İnce, oy hırsızlığı yapanların, başka partiye transfer olanların demokrasiden söz edemeyeceğini savundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, sataşma gerekçesiyle söz alarak, Adıyamanlıların, değerlerine, kimliklerine sahip çıkacağına inandığı için kendisine oy verdiğini söyledi. Adıyamanlıların oylarını çalmadığını, oylarının hakkını verdiğini vurgulayan Fırat, "Değerlerime, kimliğime saygı duymayan bir yerde olmak, kimliğimden, değerlerimden ödün vermektir. Ödün vermeyeceğim için CHP'de siyasete devam etme gereği duymadım, ayrıldım. Türkiye'de insanların değerini, kimliğini yok sayan bir partide siyaset yapmayı kendime layık görmüyorum" görüşünü dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de parti değiştirilebilineceğini ancak dönemin tamamlanması gerektiğini belirtti. İnce, "(Adıyamanlıları düşündüm) Geç bunları, çocuk inanmaz. Adıyamanlıları değil kendi çıkarlarını düşündün. Bal gibi de oyları çaldın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Nevşehir Üniversitesi Muharrem İnce Salih Fırat Nabi Avcı Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title