Haberler

Yedaş'tan Anlamlı Yemek

Samsun’da yaşayan şehit ve gazi aileleri, YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş) tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Samsun'da yaşayan şehit ve gazi aileleri, YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş) tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü ve Haftası nedeniyle Samsun'da yaşayan şehit ve gazi aileleri, YEDAŞ tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Şehit ve gazi ailelerinin 'Onur Konuğu' olduğu akşam yemeğine YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ev sahipliği yaparken, misafirleriyle yakından ilgilenen Türkoğlu, duygusal anların yaşandığı gecede hem anne hasretini giderdi, hem de şehit ve gazi ailelerinin minik ve genç çocuklarıyla sohbet ederek, onların baba özlemine ortak olmaya çalıştı. Yaklaşık 3 yıl önce kaybettiği annesi Fatma Türkoğlu'nun hasretini 2012 yılında Dağlıca'da haince bir saldırıda şehit düşen Piyade Er Umut Bulut'un annesi Gülbahar Çayıroğlu'na sarılarak gideren Türkoğlu, "Annem, ben annemi üç yıl önce kaybettim, sen de bu vatan uğruna bir evladını şehit verdin. Sen benim annem ol, ben de senin oğlun olayım. Her zaman başımın üstünde yerin var. Ben de fırsat buldukça seni ziyaret ederim. Artık bir evladın da benim" dedi.

Bu sözler üzerine şehit annesi, Türkoğlu'na sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra şehit ve gazi ailelerinin masalarını tek tek gezerek sohbet eden ve çocuklarla yakından ilgilenen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, hem resim çektirdi hem de ailelerin YEDAŞ'tan beklentilerini ve taleplerini not aldı.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na minnet ve şükran duygularını ifade ederek, teşekkür şilti sunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Hayatımızın her alanında olan ve asla onsuz yapamayacağımız, bizleri aydınlatan, enerjisiyle bizlere artı enerji veren bir elektrik dağıtım şirketi düşünün. Bu şirket YEDAŞ. YEDAŞ gibi birçok şirket var ama böyle örnek bir gece yok. Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize böyle bir erdemli davranışı Türkiye'de ilk kez YEDAŞ ailesi yapmıştır. Bu anlamlı geceyi asla unutmayacağız ve her yıl olmasını talep ediyoruz. Başta Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık Bey'e, YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu Bey'e ve bu geceyi anlamlı düzenleyen, emeği geçen tüm ekibine teşekkürü borç biliyoruz. Bu kurumsal, rol model davranışın diğer şirketlere de örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ise, "Böyle bir günde, hiçbir şey ne aramızdan ayrılanları geri getirebilir ne de bizlere acılarımızı unutturabilir. O yüzden ben rahmetli annemin bir sözüyle söze başlamak istiyorum. Bana derdi ki, 'Oğlum, bir çiçekle bahar gelmez' Bu gece, bizim için bir çiçek olsun ama baharında gelmesi için çok daha sağlam çok daha kalıcı ilişkiler kurmamıza vesile olsun. Bizim görevimiz şehit ve gazilerimizi unutmamak, arkasında bıraktığı emanetlerini geleceğe taşımaktır. Dolayısıyla bu kutsal vatan toprakları için şehit olmuş, gazi düşmüş tüm Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi, saygı ve minnetle anıyoruz. Bu yemeğin sembolik bir anlamı var. Bu akşam, her yıl daha geniş katılımlı olmasını amaçladığımız ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşecek olan 'rol model' bir yemeğin de ilk adımları oldu" dedi.

Samsun'un, ülkenin kuruluşunda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Cumhuriyetin ilk adımları bu şehirden atıldı ve bizler de Samsun'u çok önemsiyoruz. Ülkemizde 2023 vizyonu konuşulurken, biz Samsun'dan başlayan ve ilk adımın 100. yılı olan 2019 yılını kendimize vizyon edindik. Kurumsal mükemmellik alanında Avrupa ülkelerindeki birçok büyük şirketin bir adım önünde olan şirketimizin yönetim modelinin 'Rol Model' olarak bütün kuruluşlarca örnek alınmasından bizler onur duyarız. YEDAŞ olarak diyoruz ki, şehit ve gazi ailelerimiz için ne gerekiyorsa, ilk adımlarını atmaya hazırız. Eğitim ihtiyaçları başta olmak üzere, devlet yoluyla çözülebilecek tüm ihtiyaçların karşılanması konusunda işbirliği yapacağız. Şehit ve gazi çocuklarımızın 'liderlik' yapacağı tüm çalışmalarda yer alacağız" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
title