Haberler

Yedaş Kültür Ustalarına Sahip Çıkıyor

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz Projesi" kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş yerel zanaatları kuşaktan kuşağa sürdüren 5 ustanın daha kapısına "YEDAŞ Feneri’ astı.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), "Kültürümüzü Aydınlatıyoruz Projesi" kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş yerel zanaatları kuşaktan kuşağa sürdüren 5 ustanın daha kapısına "YEDAŞ Feneri' astı.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, proje kapsamında kapısına YEDAŞ Feneri asılan ustaların atölyelerinde kullandıkları elektrik enerjisinin YEDAŞ tarafından ücretsiz olarak karşılanacağını belirtti.

Türkoğlu, 2012 yılında başladığı projelerinde sürdürülebilirliği esas alan YEDAŞ'ın  "Kültürümüzü Aydınlatıyoruz" Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 2013 yılında yeni zanaat dallarını da eklediğini ve desteklediği usta sayısını 10'a çıkardığını söyledi.

Samsun'da Saraç Ustası Mehmet Turhallı, Amasya'da Süsleme Ustası Mehmet Tektaş, Ordu'da Klarnet Ustası Ahmet Özdemir, Sinop'ta Soba Ustası Murat Yılmaz ve Çorum'da Semerci Ustası Hüseyin Kaygusuz'u 2013 yılında destekleme kararı aldıklarını belirten Türkoğlu, ustaların atölyelerine projenin simgesi olan YEDAŞ Fenerleri ve ustalara saygı plaketlerini astıklarını, proje kapsamında ustaların atölyelerinde kullandıkları elektrik enerjisinin de YEDAŞ tarafından ücretsiz olarak karşılandığını ifade etti.

Hizmet verdikleri bölgede ekonomik, sosyal, kültürel gelişime katkıda bulunmayı iş süreçlerinin bir parçası haline getirdiklerini belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl başlattığımız Kültürümüzü Aydınlatıyoruz Projesi kapsamında 5 ustamızı destekledik. Aldığımız çok olumlu tepkiler, bölgemizde kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları ve bu zanaatlara son derece zor koşullarda emek veren, sürdürme çabası gösteren ustalarımızı destekleme kararımızın ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. Bu nedenle projeyi yeni zanaatlar ve yeni ustalarla genişleterek sürdürmeye karar verdik. 2013 yılı ustalarımızı bilgi ve tecrübeleriyle kaybolmaya yüz tutmuş el zanaatlarını yaşatmaya çalışıyor, YEDAŞ olarak biz de ustalarımıza kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti veriyoruz." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Türkoğlu Samsun Yedaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title