Haberler

Yda Group Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Açıklaması

"Uluslararası standartlardaki hukuk düzeni ile Türkiye yabancı yatırımlar için kesinlikle doğru ülke" "Türkiye'de eğitimli insan gücü, lojistik, teknik donanım var. Yabancı yatırımcılar için para transferlerinin rahat yapılabileceği bir bankacılık altyapısı var"

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, uluslararası standartlardaki hukuk düzeni, eğitimli insan gücü, lojistik ve teknik donanımı ile Türkiye'nin yabancı yatırımlar için doğru ülke olduğunu belirtti.

YDA Group'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Merger Market tarafından düzenlenen "Türkiye Şirket Alım, Satım ve Ortaklıkları ve Özel Sermaye Forumu"nda, yabancı yatırımcılar ve sermaye yönetim firmaları Türk firmalarıyla bir araya geldi.

Arslan, sağlık yatırımları konusundaki panelde yaptığı konuşmada, kamu-özel ortaklığı projelerinin ivme kazandığını belirterek, kamunun tecrübesi ve özel sektörün dinamizmi ile yapılacak şehir hastaneleri konusunda bilgi verdi.

İş dünyası olarak finans kuruluşlarından daha ucuz finansman sağlamalarını beklediklerini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Diğer paydaşlarımız olarak mal ve hizmet tedarikçilerimizden ve kamuoyundan bu projeleri daha detaylı araştırmalarını bekliyoruz. Kamu-özel ortaklığı projelerinin doğru anlaşılması, sağlayacağı faydaların farkına varılması çok önemli. Bu projelerde, yatırımın ilk kısmı özel sektör finansmanı marifetiyle yapılıyor, kamu bütçesinde borç hanesinde gözükmüyor. Ülke bilançosu daha pozitif çıkıyor ve daha ucuza borçlanabiliyoruz."

Uluslararası standartlardaki hukuk düzeni ile Türkiye'nin yabancı yatırımlar için doğru ülke olduğunu belirten Arslan, "Türkiye'de eğitimli insan gücü, lojistik, teknik donanım var. Yabancı yatırımcılar için para transferlerinin rahat yapılabileceği bir bankacılık altyapısı var. Türkiye'deki bankalar dünyadaki bankalardan çok daha iyi durumdalar. Sermaye yeterlilik rasyoları yüzde 15,7. BDDK çok ciddi denetim sağlıyor" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Arslan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title