Haberler

YD-ÜFE Arttı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yurt dışı üretici fiyat endeksinin aylık yüzde 1,17 oranında arttığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) Ağustos ayı verilerine göre, bir önceki aya göre yüzde 1,17 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,28 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,82 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,55 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 0,60 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,17 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık artış bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerde gerçekleşti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 4,65), ana metaller (yüzde 3,40), kâğıt ve kâğıt ürünleri (yüzde 2,51) alt sektörleridir. Buna karşılık elektrikli teçhizat (yüzde -0,92), kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde -0,64) ve diğer ulaşım araçları (yüzde -0,29) bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek artış ara malında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 yılı Ağustos ayında en yüksek aylık artış ara malında ve en yüksek yıllık artış dayanıksız tüketim malında gerçekleşti.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title