Haberler

Ybş'den 90 Militan Kaçtı

Irak’ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde iki hafta önce Peşmergeye saldıran ancak ağır kayıplar veren PKK/YBŞ militanları, korkup kaçmaya başladı.

Irak'ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde iki hafta önce Peşmergeye saldıran ancak ağır kayıplar veren PKK/YBŞ militanları, korkup kaçmaya başladı. Şengal bölge yönetimi ise istikrarın devamı için Pkk'yı Şengal'de istemediklerine ilişkin taleplerini tekrarladı.

KDP Peşmergelerine yönelik saldırı gerçekleştiren PKK destekli YBŞ militanlarının ağır kayıplar vermesi, örgüt içinde tedirginliğe yol açtı. PKK'lılar tarafından zorla eğitime tabi tutulup YBŞ birliklerinde görevlendirilen Ezidi militanlardan çoğunluğu kadın 90'ının kaçtığı öğrenildi.

KAÇIŞLAR İÇİN YENİ YAPTIRIMLAR

Militan bulmakta zorlanan PKK, Şengal'in köylerinde yaşayan 14-15 yaşındaki çocukları evlerinden zorla alarak, kısa süreli silahlı eğitimin ardından YBŞ birliklerinde görevlendiriyordu. Ancak, Peşmerge karşısında yaşanan hezimetle birlikte kaçışların artması, terör örgütü PKK'nın sert tedbirler almasına sebep oldu. PKK mensupları, her bir YBŞ mensubu için, o köyden bir kaç rehine almaya başladı. Örgüt böylece kaçışları önlemeye çalışıyor.

PKK'NIN HEDEFİNDE AŞİRETLER

Sincar bölgesindeki Şengal dağını Kandil'in yerine karargah üssü olarak kullanmayı amaçlayan PKK, bölgede nüfusun yoğun olduğu köylerden şehre doğru işgal planı uyguluyor. Buna göre PKK, aşiretlerin kendi tarafında geçmesini sağlamak için önce köyleri hedef alıyor. En son olarak Tavre köyünü ablukaya alan örgüt, köye giriş çıkışları denetlemek için bölgede bir karakol kurdu.

TEPKİLER YÜKSELİYOR

Bölgedeki Ezidi temsilcileri ise PKK'nın bölgeden çekilmesi yönündeki taleplerini her platformda dile getirmeye devam ediyor. Zira, Şengal bölgesinin yeniden inşası için Irak başta olmak üzere BM'ye bağlı uluslararası ajanslar aracılığıyla yapılacak yardımların, PKK'nın bölgede bulunmasından dolayı engel teşkil ettiği ifade ediliyor. Kandil yönetimi ise bölgeyi terk etmeme konusunda yeni argümanlar üretiyor. Tüm tepkilere rağmen terör örgütü PKK, Ezidi halkını Kürdistan'ın ve Kürtlerin sembolü olarak gösteriyor. - MUSUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Musul Irak PKK Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title