Haberler

YBO'lara Müzik Aletleri Hediye Edildi

Güncelleme:

"SODES ile YBO'larımıza Can Suyu-2 Projesi" kapsamında Çermik, Silvan ve Lice ilçesindeki YBO'daki öğrencilere müzik aletleri hediye edildi.

"SODES'le YBO'larımıza Can Suyu-2 Projesi" kapsamında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çermik, Silvan ve Lice YBO'da okuyan öğrencilere müzik aletleri hediye edildi. YBO Müdürleri, öğrencilerin önemli bir eksikliğinin giderilmiş olduğunu dile getirdi.

DİYARBAKIR'I GEZMİŞLERDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "SODES'le YBO'larımıza Can Suyu-2 Projesi" kapsamında; Çermik, Silvan ve Lice Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilere müzik aletleri hediye edildi. Daha önce aynı proje kapsamında Diyarbakır'ı gezen Çermik, Silvan ve Lice YBO'lu öğrencilere müzik aleti ve müzik sınıfları açılacağı müjdesi verilmesinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü müzik aletlerini öğrencilere teslim ederek verilen sözü yerine getirdi.

"BUNDAN SONRAKİ YAŞANTINIZI DEĞİŞTİRECEK"

Çermik YBO'daki teslim törenine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akın ve Derviş Yüce, Çermik Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Hasan Arslan, Silvan Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Cihan Tekin, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, "Siz YBO'ları diğer gündüzlü okullardan ayıran özellikler var. Sizler sürekli birliktesiniz. Eğitim alanında olduğu gibi sosyal anlamda da birbirinizle vakit geçiriyorsunuz. Müzik ruhunuzun gıdası olacağı gibi bundan sonraki yaşantınızı da değiştireceğine inanıyorum. Vaktiniz daha güzel ve dolu dolu geçsin, sosyal becerileriniz gelişsin diye daha önce de sözünü verdiğimiz bu müzik aletlerini siz değerli çocuklarımıza hediye ediyoruz. İnşallah kısa zamanda bu aletleri öğrenip ilçede vereceğiniz konserlere bizleri de davet edersiniz. Bu çalışmada emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN İLK KONSERE DAVET

Kendilerine verilen müzik aletlerini teslim alan Çermik YBO Müdürü Hasan Arslan, "Okullarımızda eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin yetenek ve becerilerini geliştirmeleri konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Ancak en büyük eksiğimiz müzik aletlerimizdi. Bu anlamda da sizlere büyük bir eksiği kapattığınız için çok teşekkür ederiz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çermik, Silvan ve Lice Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine org, gitar, bağlama, melodika, dijital bateri, bendir, metalofon, marakas, zilli def, bongo, yumurta shaker, bar chines hediye edildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Silvan Çermik Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title