Haberler

Yazılım Şirketlerine Vergi İndirimi

Yurt dışı firmalara yazılım, call center, web hosting ve veri merkezi konularında sunulan hizmetler için düzenlenen faturalarda yüzde 50 vergi indirimi sağlandı.

Yurt dışı firmalara yazılım, call center, web hosting ve veri merkezi konularında sunulan hizmetler için düzenlenen faturalarda yüzde 50 vergi indirimi sağlandı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yasalaşarak yürürlüğe girdiği 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren, yurt dışı firmalara yazılım, call center, web hosting ve veri merkezi konularında sunulan hizmetler için düzenlenen faturalarda yüzde 50 vergi indirimi yapıldığı bildirildi.

Veri merkezi işletmecisi ve BISIAD Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur, özellikle Türkiye'nin bir internet düğüm noktası olabilmesi ve yurt dışına veri merkezi hizmetlerinin satılmasının özendirilmesi açısından yapılan bu değişikliğin sevindirici olduğunu vurguladı. Uzgur, yapılan yüzde 50 vergi indirimin yüzde 0'a kadar düşürülmesi konusunda Maliye Bakanlığına yetki verilirken, verginin kaldırılması konusunda ise bakanlıktan ek düzenleme beklendiğini sözlerine ekledi.

Yazılım sektörü içinde yazılımların şirketler için demirbaş statüsünden çıkarılarak sürekli tüketim ürünü şeklinde düzenleme yapılmasının yazılım sektörünü canlandırıcı bir etkisi olacağını belirten Uzgur, bilişim konusundaki bu tip düzenlemelerin çok önemli olduğunu vurguladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title