Haberler

    Yazıktır, Yapmayın... Günahsız ve Suçsuzları İhbar Etmeyin

    MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin üyeleri bayramlaştı.

    MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin üyeleri bayramlaştı. Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer ve Berlin Başkonsolosu Başar Şen'in de katıldığı davette yapılan konuşmaların ağırlıklı bölümünü 15 Temmuz darbe girişimi oluşturdu. MÜSİAD Başkanı Veli Karakaya, FETÖ'nün ülkeye ve millete verdiği zararın boyutlarına dikkati çekerken, asılsız ihbarlara da isyan etti. Karakaya, "Bildiğimiz, kendisine kefil olacağımız ve yıllardır tanıdığımız MÜSİAD üyesi arkadaşlarımızı bile sosyal medya hesapları üzerinden teşhir edip ihbar ediyorlar. Yazıktır, yapmayın. Günahsız ve suçsuz olanları ihbar etmeyin" çağrısında bulundu.

    BAYRAMLAR PEKİŞTİRİR

    Maslahatgüzar Gezer ise bayramların toplumdaki önemine değinirken "Örf ve adetlerimizde yer alan karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü toplumumuzun dokusunu bir arada tutan önemli unsurlar. Bayramlar da bunları pekiştirir" dedi. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Türkiye'nin zor günler geçirdiğini belirten Gezer, "Ben karamsar değilim. Türkiye bu sorunları aşacak güce ve birikime sahiptir. Demokrasimizin uzun vadede sağlam temellere oturması için yaşanması gereken bir süreç. Modern tarihimizde maalesef 10-15 yılda gördüğümüz askeri rejimlerin ve darbelerin olmaması için adımların atıldığını görüyoruz" dedi. Başkonsolos Başar Şen de Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ terör örgütüyle de mücadelesinde başarılı olacağının altını çizdi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Veli Karakaya Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title