Haberler

Yazıhan'a Yaya Geçidi Yapılacak

Malatya’nın Yazıhan ilçesine tren yolu yaya geçidi yapılacak.

Malatya'nın Yazıhan ilçesine tren yolu yaya geçidi yapılacak.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan ilçesi Yenimahalle bölgesinden gelen öğrencilerin Abdurrahman Serttaş İlköğretim okuluna gitmek için tren yolundan geçmek durumunda kaldıklarını belirtti. Olası kazalara fırsat verilmemesi amacıyla tren geçidi planladıklarını anlatan Öztürk, "Tren yolundan geçiş yasağı olmasına rağmen evlerinden okula gitmek için çocuklarımızın tek kullanabileceği yol tren yoludur. Bu durum öğrencilerimiz için büyük bir tehlike. Yıllarca görmemezlikten gelinen bu sorunun bir kazaya neden olmaması ise büyük bir şans. Biz belediye olarak bu işin ciddiyetini biliyoruz ve bu durumu şansa bırakmayacağız. Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile bu bölgeye iki adet yaya geçidi yapacağız. Öğrencilerimizi, bu sorundan kurtaracağız" dedi.

Öztürk, tren yolu yaya geçidi için Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını belirtti. Başkan Öztürk, "Belediyemiz tarafından koordinatları belirlendi. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgede gerekli inceleme ve zemin etütleri yaptıktan sonra yaya geçidinin yapımına başlanacak. Tren yolu yaya geçidi yapıldığında öğrenci ve velilerimiz için büyük bir ulaşım kolaylığı olacak" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Öztürk Yenimahalle Malatya Yazıhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title